- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 június 30.
Vannak, akik már „ezer éve” élnek a Velencei-tó környékén és szinte együtt lélegeznek e vidék turizmusával, vendéglátásával. El sem tudják képzelni magukat máshol, másképp, és úgy teszik a dolgukat, hogy közben a szakma legfontosabb titkát is mindig szem...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 június 25.
A gasztronómia világában is igényes Vörösmarty számára a présházak árnyékában elfogyasztott hűs fehérborhoz kellett egy kis plusz. Amitől kellemesebb, nyáriasabb és lazább lett az összhatás – a legenda szerint így jött létre a fröccs, amely azóta is a magyarok egyik...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 június 25.
A magyaros ízvilághoz a magyar ember mindig visszatér. Kalandozások, gasztronómiai kísérletezések ide vagy oda, az igazi, tartalmas magyaros étek a fáradt léleknek és az éhes vendégnek áldás. Öröm ránézni, boldogság megkóstolni – így gondolja ezt Rosta Ákos és Tóth...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 február 21.
Ínycsiklandó ízek, illatok és formák kavalkádja köszönti a gárdonyi Dobos Pékségbe betérő éhes, szomjas vendégeket. Aki beleharap egy „Dobosból” való pitébe, kalácsba, pogácsába vagy puha kenyérbe, tudja, hogy minőségi terméket kap. Az illatos, porcukros felhő...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 február 21.
A Dolce e Salato, ha nem is stílusában, de hangulatában mindenképpen olaszos hely. Köszönhető ez természetesen tulajdonosának, Colabruni Antonio-nak, aki magyar feleségével, Katalinnal 23 éve él Magyarországon. Gárdonyi kis kávézójuk pedig hét éve fogadja a vendégeket....
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 február 21.
Az őszi-téli szezon idején több idő van a sütésre-főzésre. A konyhában töltött idő pedig a szezonális és illatos alapanyagokkal épp olyan különlegessé tehető, mint maga az étel, amely aztán az asztalra kerül. Veres-Balog Kálmánt, a Velencei-tó egyik legelismertebb...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 február 20.
Az igazi kávé maximum tejhabbal készül és nem tejszínhabbal. Nápolyi kávémanufaktúrából hozatja hozzá az alapanyagot gárdonyi vendéglátóhelyére.
Manczal Attila, akinek teraszáról páratlan kilátás nyílik a Velencei tóra. Ez az a hely, amely jól mutatja, hogyan lehet...