Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Backstage-ben a Nyéki Sörnél

A nyár kellős közepén a sör a Velencei-tó partján és a medencék szélén is az egyik legkiválóbb hűsítő. Ebben a szezonban már a Nyéki Sör az, amely a térség autentikus frissítő italaként, menő kiegészítőként kerülhet a vendégek kezébe, poharába. DrMáriás...

Habzó élmények - sörkalauz

A hazai sörfogyasztás hagyománya generációkkal ezelőtt alakult ki. A régen jellemző, manapság éledező, habzó minőség újrateremtését egyre több kisüzemi sörfőzde tűzi ki céljául. A „serezés” kultúrájához szorosan kapcsolódnak a majszolható finomságok is, amelyek...

Gyöngyöző élet

Igazi pezsgőmágnás virágoztatta fel üzletét a Velencei-tó mellett a múlt évszázadfordulón. A Párizsi Világkiállításon Belatiny Artúr pezsgője aranyat ért, ráadásul rendkívüli üzleti vénával is megáldotta az élet. Szavának nagy súlya volt a közgazdasági és...

Jó hírnév – nagy forgalom, vallja Sebestyén Sándor

Vannak, akik már „ezer éve” élnek a Velencei-tó környékén és szinte együtt lélegeznek e vidék turizmusával, vendéglátásával. El sem tudják képzelni magukat máshol, másképp, és úgy teszik a dolgukat, hogy közben a szakma legfontosabb titkát is mindig szem...

A megye, amely ízeiben is kötődik Vörösmarty Mihályhoz

A gasztronómia világában is igényes Vörösmarty számára a présházak árnyékában elfogyasztott hűs fehérborhoz kellett egy kis plusz. Amitől kellemesebb, nyáriasabb és lazább lett az összhatás – a legenda szerint így jött létre a fröccs, amely azóta is a magyarok egyik...

Páratlan páros: magyaros konyha, álomízekkel

A magyaros ízvilághoz a magyar ember mindig visszatér. Kalandozások, gasztronómiai kísérletezések ide vagy oda, az igazi, tartalmas magyaros étek a fáradt léleknek és az éhes vendégnek áldás. Öröm ránézni, boldogság megkóstolni – így gondolja ezt Rosta Ákos és Tóth...

A cél: mindenáron jót készíteni

Ínycsiklandó ízek, illatok és formák kavalkádja köszönti a gárdonyi Dobos Pékségbe betérő éhes, szomjas vendégeket. Aki beleharap egy „Dobosból” való pitébe, kalácsba, pogácsába vagy puha kenyérbe, tudja, hogy minőségi terméket kap. Az illatos, porcukros felhő...