Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb nyári számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Gyöngyöző élet

Igazi pezsgőmágnás virágoztatta fel üzletét a Velencei-tó mellett a múlt évszázadfordulón. A Párizsi Világkiállításon Belatiny Artúr pezsgője aranyat ért, ráadásul rendkívüli üzleti vénával is megáldotta az élet. Szavának nagy súlya volt a közgazdasági és...

Jó hírnév – nagy forgalom, vallja Sebestyén Sándor

Vannak, akik már „ezer éve” élnek a Velencei-tó környékén és szinte együtt lélegeznek e vidék turizmusával, vendéglátásával. El sem tudják képzelni magukat máshol, másképp, és úgy teszik a dolgukat, hogy közben a szakma legfontosabb titkát is mindig szem...

A megye, amely ízeiben is kötődik Vörösmarty Mihályhoz

A gasztronómia világában is igényes Vörösmarty számára a présházak árnyékában elfogyasztott hűs fehérborhoz kellett egy kis plusz. Amitől kellemesebb, nyáriasabb és lazább lett az összhatás – a legenda szerint így jött létre a fröccs, amely azóta is a magyarok egyik...

Páratlan páros: magyaros konyha, álomízekkel

A magyaros ízvilághoz a magyar ember mindig visszatér. Kalandozások, gasztronómiai kísérletezések ide vagy oda, az igazi, tartalmas magyaros étek a fáradt léleknek és az éhes vendégnek áldás. Öröm ránézni, boldogság megkóstolni – így gondolja ezt Rosta Ákos és Tóth...

A cél: mindenáron jót készíteni

Ínycsiklandó ízek, illatok és formák kavalkádja köszönti a gárdonyi Dobos Pékségbe betérő éhes, szomjas vendégeket. Aki beleharap egy „Dobosból” való pitébe, kalácsba, pogácsába vagy puha kenyérbe, tudja, hogy minőségi terméket kap. Az illatos, porcukros felhő...

Olaszos hangulat édes és sós finomságokkal

A Dolce e Salato, ha nem is stílusában, de hangulatában mindenképpen olaszos hely. Köszönhető ez természetesen tulajdonosának, Colabruni Antonio-nak, aki magyar feleségével, Katalinnal 23 éve él Magyarországon. Gárdonyi kis kávézójuk pedig hét éve fogadja a vendégeket....

ÍZEK, ILLATOK ÉS HANGULATOK A KONYHAFŐNÖK AJÁNLÁSÁVAL

Az őszi-téli szezon idején több idő van a sütésre-főzésre. A konyhában töltött idő pedig a szezonális és illatos alapanyagokkal épp olyan különlegessé tehető, mint maga az étel, amely aztán az asztalra kerül. Veres-Balog Kálmánt, a Velencei-tó egyik legelismertebb...

Tejhab és kávé hideg estékre is

Az igazi kávé maximum tejhabbal készül és nem tejszínhabbal. Nápolyi kávémanufaktúrából hozatja hozzá az alapanyagot gárdonyi vendéglátóhelyére.
Manczal Attila, akinek teraszáról páratlan kilátás nyílik a Velencei tóra. Ez az a hely, amely jól mutatja, hogyan lehet...