- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2023 február 17.
Amikor a Groenk Delibe csöppen az ember, úgy érzi, éppen ilyennek kell lennie a valódi velencei-tavi gasztrohangulatnak. Laza, mégis minőségi hely, ahol helyén van a dizájn, az étel és a vendéglátók szíve. Juhász Emesével beszélgettünk, aki férjével, Turi Balázzsal...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2023 február 16.
Hetedik alkalommal rotyogtak a vad ételek az üstökben 2022 őszén a kápolnásnyéki Halász-kastély kertjében. Egy igazán különleges fogás nyerte el ezúttal a Társasági Vadászrandevú zsűrijének tetszését, melyet a Velencei-tavi Vadásztársaság készített el. A séf minden...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2022 július 06.
Ma már látványos szőlészeti-borászati-turisztikai birodalom, de pár évtizede még csak kukoricaföld és egy leégett présház volt a Lics pincészet helyén. A természet és az emberi tevékenység közös munkájának legszebb eredménye a bor, melynek készítése itt, a...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2022 július 05.
Gyorsan elkészül, tápláló és finom – ez a gyros fő vonzereje. A „Gárdonyi Gyros” azonban ennél is többet tud: titkos recept alapján készül s ez az, amiért másfél évtizede ikonikus helyszínnek számít a térségben. Ekkor vette át ugyanis vezetését Bata Zoltán, aki...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2021 december 15.
A magyar vadhús gasztronómiájának sokszínűségét vonultatta fel az idei évben is a Velencei-tó mellett, a Pákozdi Pagonyban megrendezett Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál. A pörkölt-ragu kombinációkon túl mutatott újat és ízleteset Kovács Lázár séf és a 2021-es...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2021 december 08.
A Konyhafőnök című műsor fináléjában, az eredményhirdetés előtti feszült pillanatokban láttam mindent Bóza Roland szemében, amit mesélt nekem. Csillogott benne az összes remény, minden ország minden tapasztalata, a család, a bizonyítási vágy és végső soron valami...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2021 december 02.
Újabb zamatos nedűvel bővül a Velencei-tó térségének gyümölcslé kínálata, 2021 őszén ugyanis megkezdődött az almalé gyártás Agárdon a Velence Fructban. A következőkben a gyümölcstermesztéssel, illetve feldolgozással foglalkozó üzem mindennapjaiba látogatunk...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2021 augusztus 10.
A velencei-tavi ’highway food’ ötletgazdái ikonikus helyszínen, minőségi alapanyagokkal lepik meg időről-időre a betérőket, akik most már egy helyi specialitással, a Nyéki Sörrel öblíthetik le – például az új sörös burgert. A Tekergő Étterem hamarosan 30 éve a...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2021 július 30.
A nyár kellős közepén a sör a Velencei-tó partján és a medencék szélén is az egyik legkiválóbb hűsítő. Ebben a szezonban már a Nyéki Sör az, amely a térség autentikus frissítő italaként, menő kiegészítőként kerülhet a vendégek kezébe, poharába. DrMáriás...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2021 április 07.
Kajszi, szilva, körte, szőlő, birs és cigánymeggy tartozik az Agárdi Pálinkafőzde legnépszerűbb fajtái közé, de vannak, akik az ínyencségeket kedvelik, mint az érlelt szilva, érlelt cseresznye, a kökény vagy a feketeribizli. A főzde 2009-ben és 2015-ben a Destillata...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2021 március 25.
A forró csokoládé a tél legédesebben illatozó itala, gyerekek, felnőttek kedvence. Alkalmakra épp úgy kiváló, mint egy hűvös hétköznap estére, amikor a melegség és a boldogságnövelő csokoládé feledteti az élet nehézségeit. Egy különleges agárdi...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 november 19.
Az őszi virágok szépségét és a gasztronómia világának egy különleges szeletét hozta el látogatói számára a velencei „Titkos kert” nagyasszonya. A virágszirmok pazar pompája ugyanis nem csak a virágágyásban, de ételek kiegészítőjeként is csodálatos az...