Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

A cél: mindenáron jót készíteni

Ínycsiklandó ízek, illatok és formák kavalkádja köszönti a gárdonyi Dobos Pékségbe betérő éhes, szomjas vendégeket. Aki beleharap egy „Dobosból” való pitébe, kalácsba, pogácsába vagy puha kenyérbe, tudja, hogy minőségi terméket kap. Az illatos, porcukros felhő...

Olaszos hangulat édes és sós finomságokkal

A Dolce e Salato, ha nem is stílusában, de hangulatában mindenképpen olaszos hely. Köszönhető ez természetesen tulajdonosának, Colabruni Antonio-nak, aki magyar feleségével, Katalinnal 23 éve él Magyarországon. Gárdonyi kis kávézójuk pedig hét éve fogadja a vendégeket....

ÍZEK, ILLATOK ÉS HANGULATOK A KONYHAFŐNÖK AJÁNLÁSÁVAL

Az őszi-téli szezon idején több idő van a sütésre-főzésre. A konyhában töltött idő pedig a szezonális és illatos alapanyagokkal épp olyan különlegessé tehető, mint maga az étel, amely aztán az asztalra kerül. Veres-Balog Kálmánt, a Velencei-tó egyik legelismertebb...

Tejhab és kávé hideg estékre is

Az igazi kávé maximum tejhabbal készül és nem tejszínhabbal. Nápolyi kávémanufaktúrából hozatja hozzá az alapanyagot gárdonyi vendéglátóhelyére.
Manczal Attila, akinek teraszáról páratlan kilátás nyílik a Velencei tóra. Ez az a hely, amely jól mutatja, hogyan lehet...