- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2021 július 30.
A nyár kellős közepén a sör a Velencei-tó partján és a medencék szélén is az egyik legkiválóbb hűsítő. Ebben a szezonban már a Nyéki Sör az, amely a térség autentikus frissítő italaként, menő kiegészítőként kerülhet a vendégek kezébe, poharába. DrMáriás...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2021 április 07.
Kajszi, szilva, körte, szőlő, birs és cigánymeggy tartozik az Agárdi Pálinkafőzde legnépszerűbb fajtái közé, de vannak, akik az ínyencségeket kedvelik, mint az érlelt szilva, érlelt cseresznye, a kökény vagy a feketeribizli. A főzde 2009-ben és 2015-ben a Destillata...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2021 március 25.
A forró csokoládé a tél legédesebben illatozó itala, gyerekek, felnőttek kedvence. Alkalmakra épp úgy kiváló, mint egy hűvös hétköznap estére, amikor a melegség és a boldogságnövelő csokoládé feledteti az élet nehézségeit. Egy különleges agárdi...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 november 19.
Az őszi virágok szépségét és a gasztronómia világának egy különleges szeletét hozta el látogatói számára a velencei „Titkos kert” nagyasszonya. A virágszirmok pazar pompája ugyanis nem csak a virágágyásban, de ételek kiegészítőjeként is csodálatos az...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 november 19.
A hazai sörfogyasztás hagyománya generációkkal ezelőtt alakult ki. A régen jellemző, manapság éledező, habzó minőség újrateremtését egyre több kisüzemi sörfőzde tűzi ki céljául. A „serezés” kultúrájához szorosan kapcsolódnak a majszolható finomságok is, amelyek...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 augusztus 13.
Igazi pezsgőmágnás virágoztatta fel üzletét a Velencei-tó mellett a múlt évszázadfordulón. A Párizsi Világkiállításon Belatiny Artúr pezsgője aranyat ért, ráadásul rendkívüli üzleti vénával is megáldotta az élet. Szavának nagy súlya volt a közgazdasági és...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 július 07.
Ízes, különleges szomjoltókkal várja a fogyasztókat az új főzde: lesz pilzeni, IPA, meggyes, barna, búza és APA sör is
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 július 07.
Ízes, különleges szomjoltókkal várja a fogyasztókat az új főzde: lesz pilseni, IPA, meggyes, barna, búza és APA sör is
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 június 30.
Vannak, akik már „ezer éve” élnek a Velencei-tó környékén és szinte együtt lélegeznek e vidék turizmusával, vendéglátásával. El sem tudják képzelni magukat máshol, másképp, és úgy teszik a dolgukat, hogy közben a szakma legfontosabb titkát is mindig szem...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 június 25.
A gasztronómia világában is igényes Vörösmarty számára a présházak árnyékában elfogyasztott hűs fehérborhoz kellett egy kis plusz. Amitől kellemesebb, nyáriasabb és lazább lett az összhatás – a legenda szerint így jött létre a fröccs, amely azóta is a magyarok egyik...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 június 25.
A magyaros ízvilághoz a magyar ember mindig visszatér. Kalandozások, gasztronómiai kísérletezések ide vagy oda, az igazi, tartalmas magyaros étek a fáradt léleknek és az éhes vendégnek áldás. Öröm ránézni, boldogság megkóstolni – így gondolja ezt Rosta Ákos és Tóth...
- Részletek
-
Tóparti gasztro
-
2020 február 21.
Ínycsiklandó ízek, illatok és formák kavalkádja köszönti a gárdonyi Dobos Pékségbe betérő éhes, szomjas vendégeket. Aki beleharap egy „Dobosból” való pitébe, kalácsba, pogácsába vagy puha kenyérbe, tudja, hogy minőségi terméket kap. Az illatos, porcukros felhő...