Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Madách 200: Jeleneteket láthatunk a tragédiából

Ünnepélyes keretek között október 7-én nyílt meg a „Madách 200. Jelenetek a Tragédiából” című kamarakiállítást a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban.

Az eseményen Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke köszöntötte a vendégeket, ezután L. Simon László József Attila-díjas szólalt fel. A tárlatot pedig Tomka Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese nyitotta meg.
A kiállításon bemutatott érmeken „Az ember tragédiája” egy-egy színének jelenetei, a másik oldalon pedig Madách Imre portréja szerepel. Ezekről az alkotó, Szabó Tamás ötvösművész beszélt hétfőn az érdeklődő közönégnek. A tárlaton azonban „Az ember tragédiájának” más műveszti ágakban való feldolgozásai közül Jankovich Marcell animációs filmjének jelenetei is láthatók.

Az ingyenes kamarakiállítást, mely november 6-ig tekinthető meg, a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ – Magyar Nemzeti Múzeum hozta el és állította össze a Népfőiskola kápolnásnyéki központjában.

Fotók: Kőmives András