Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Jövőnk a hagyomány - kezdetét vette a Csajághy nyári évada

Június 7-én, pénteken este csodálatos időben, a Fitos Dezső Társulat:Jövőnk a hagyomány” című néptáncszínházi előadásával vette kezdetét a 2024-es nyári szezon a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon.

A műsor keretében a közönség a Kárpát-medence kulturális sokszínűségével ismerkedhetett meg: a társulat ugyanis zalai, gyimesi, felcsíki, moldvai, román kaluser, illetve marosmenti cigány táncokat is bemutatott előadásában. A produkciót Kocsis Enikő Harangozó Gyula-díjas és Fitos Dezső Népművészet Ifjú Mestere és Harangozó Gyula-díjas, Érdemes Művész koreografálta, a táncosokat Pálházi Bence Bandája kísérte az előadás során. A néptáncszínházi műsor nagy sikert aratott a közönség köreiben, az utolsó tánc után a nagyérdemű állva tapsolta vissza a táncosokat.

A szezonnyitó előadás a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával és a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésében, a Petőfi Kulturális Program keretében valósult meg. Az előadás kezdetén a társulat kiemelte: a Program lehetőséget nyújtott arra, hogy ne csak a nagyvárosokba, de kistelepülésekre is eljuthasson e kultúra – a tánc által.

Fotók: Kőmives András

A kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpad egész nyáron fergeteges előadásokkal, koncertekkel várja közönségét: június 22-én Szente Vajk: "Aranylakodalom" című vígjátékát tekinthetik meg a nézők, június 28-án kerül sor a Magyar Tavak Fesztiváljának ünnepélyes gálakoncertjére, ezt pedig június 29-én "A dzsungel könyve" musical követi majd.