Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Megnyitották az idei Turisztikai Évadot

Május 31-én, pénteken délelőtt hivatalosan is megnyitották az idei velencei-tavi Turisztikai Évadot, a rendezvény keretében értékelték az előző évet, illetve sor került a „Velencei-tóért” díj átadására is, melyet ezúttal Péter Ágnes szobrászművész, a Nemzetközi Velencei-tavi Symposion alapítója, művészeti vezetője és a Symposion Alapítvány alapító elnöke vehetett át. 

Az eseménynek a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpont adott otthont, immár második alkalommal, köszöntővel Dr. Molnár Krisztián, a Fejér vármegyei közgyűlés elnöke és L. Simon László József Attila-díjas író, a Magyar Művészeti Akadémia tagja készült. A 2024-es Turisztikai Évadot ünnepélyes keretek között Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlementi és stratégiai államtitkára, miniszterhelyettes nyitotta meg, ezután Péter Ágnes szobrászkoszorúval, Munkácsy Mihály-díjjal és Simsay Ildikó Díjjal elismert velencei-tavi szobrászművész vehette át a „Velencei-tóért” díj elismerését.

A miniszterhelyettes beszédében elmondta: Péter Ágnes egész életművével méltóan szolgált rá erre az elismerésre. Művészete megszólít és gondolkodásra, érzelmek, érzések átadására ösztönöz. Műveiből az erő, az értelem és az érzelem mágikus harmóniája árad, amely magával ragadja azokat is, akik nem kívánnak élni a jelentések megfejtésével, majd kiemelte, a szobrászművész közösség iránt érzett felelősségének súlyát is.

Az elismerés átadása után szakmai előadásokat hallgathatott meg a közönség: Bársony Péter, a Velencei Resort & Spa igazgatója a Velencei-tó turizmusának állapotáról, míg L. Simon László a tó jövőjéről beszélt felszólalásában.

Képek: Kömives András