Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Kepenyes Pál alkotásaiból nyílik kiállítás Kápolnásnyéken

„A napfény szerelmese” címmel nyílik meg május 28-án Kepenyes Pál szobrászművész kiállítása a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola kápolnásnyéki központjában, a Halász Gedeon Eseményközpontban.

Délután 16 órától L. Simon László József Attila-díjas író, a Magyar Művészeti Akadémia tagja köszönti a vendégeket, ezután Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója nyitja meg a tárlatot, melyet Megyeri János kurátor mutat be az érdeklődőknek. A rendezvényen Miklósa Erika Magyar Szent István-renddel kitüntetett, Kossuth-díjas operaénekesnő is fellép, őt Balogh Ádám és Balogh Máté, a székesfehérvári Hermann Zeneiskola diákjai kísérik majd.

 

A kiállítás kísérő programjára pedig 2024. június 6-án délután 17 órakor kerül sor: "Magyarnak maradni az emigrációban is" címmel tartanak rendhagyó, könyvbemutatóval egybekötött tárlatvezetést, melyben közreműködik GRÓF NÁDASDY BORBÁLA írónő és RÁTKAI ERZSÉBET Jászai Mari-, Ferenczy Noémi- és Tolnay Klári- díjas érdemes művész, magyar iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja.