Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata
Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

TOP programok ezen a hétvégén a Velencei-tónál!

Ezek azok az események, amelyeken ott kell lenned, akár barátokkal, akár családdal, gyerekkel vagy egyedül szeretnél eltölteni az idődet. Augusztus 7-től, péntektől augusztus 9-ig, vasárnapig mutatjuk a javaslatainkat:

Két koncert várja az érdeklődőket a Velencei-tónál augusztus 7-én, pénteken. A pákozdi Katonai Emlékparkban kezdődik 18 órakor az első, ahol immáron hagyomány, hogy augusztusban a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar ad koncertet, mely során a katonazenék mellett felcsendülnek örökzöld dallamok és filmzenék is.

A péntek este a kápolnásnyéki Halász-kastélyban folytatható, ahol 20 órától Gájer Bálint és Horváth Márk "könnyed Nyáresti Dallamok"-kal örvendezteti meg a Kastélykoncert résztvevőit. A saját dalok mellett klasszikus swingek, latinos lüktetésű szerzemények és kimondottan pop zenei dalok is megszólalnak a könnyed, nyáresti koncerten. Gájer Bálint énekekel, Horvath Márk gitározik, Piri Béla, nagybőgőn, Potesz Balázs pedig dobon kíséri a koncertet.

Fotó: Halász-kastély Kápolnásnyék

Idősebbeknek is lesz izgalmas program: augusztus 7-én, pénteken 18 órától Agárdon, ahol a Velencei-tavi Galériában lesz előadás, Sláger született címmel. Perjési Hilda színművész és Zsiga László színművész előadásában lesznek hallhatók az ismert slágerek, melyeket eredetileg Korda György, Harangozó Teri, Szécsi Pál, Zalatnay Sarolta, Máté Péter vagy éppen Cserháti Zsuzsa énekelt.

A hétvége legjobb programjának ígérkezik a Frankie című előadás augusztus 8-án, szombaton este 21 órakor a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon. A Frank Sinatra élete és művei alapján megálmodott önálló est, Bakos-Kiss Gáborral bemutatja, hogy Frankie egy törekvő, tehetséges fiatal srác volt, aki énekelni akar mindenáron. Az élet azonban nem adja könnyen a sikert, így az ő történetét is vér és verejték borítja. Hogyan vezetett az út a kisvárosból Los Angelesbe a maffiózók, elnökök, barátok és ellenségek a szerelmek és feleségek útvesztőjében. A Jászai-díjas Bakos-Kiss Gábor Sinatra hangján tárja elénk a felemelkedést, a bukást, a szerelem küzdelmeinek történeteit.Fotó: Csajághy Laura Szabadtéri Színpad

Gyerekekkel szintén van jó programajánlatunk: Bálint Ágnes Mazsola és Tádé művét láthatják a gyerekek zenés előadás formájában augusztus 8-án, 18 órakor a Nemzedékek Házában, Gárdonyban.

Kistermelői és kézműves vásárt tartanak augusztus 8-án 14 és 20 óra között a pákozdi kultúra házában Hozd a szatyrod is címmel. Színes programok, kézművesek, workshopok, kistermelők, népzene, néptánc és tombola várja a látogatókat.

A környék programjai közé tartozik Lencsés Rita gyógynövény szakértő következő kirándulása, akinek iránymutatásával indulhatnak Nadapra a gyógynövénygyűjtő túrák résztvevői augusztus 9-én, vasárnap 9.30-tól. Találkozó a nadapi focipálya melletti parkolóban lesz, s ezúttal a nyárutó virágait veszik szemügyre az érdeklődők.

S egy kis kitekintő a térség tágabb pátriájában: augusztus 8-án, 17 órától egy laza, hangulatos, vakációs nyárestét szerveznek Martonvásárra, az Óvodamúzeum kertjébe és a Ludwig Hotel, illetve a Bisztó hátsó teraszára. A tengerparti nyaralás érzését igyekeznek visszaadni, biztonságos, itthoni keretek között, melyből a görög, homokos tengerpartok hangulata és a jégbehűtött ouzó sem maradhat ki. A gyerekeknek homokvárépítő versennyel és kézműves alkotóműhellyel készülnek már délutántól, de ebbe korhatárra való tekintet nélkül bekapcsolódhat bárki. A tárgyalkotó, kézműves közreműködők segítségével a résztvevők elrepülhetnek a görög mozaikok, az amforák és a levendulababák világába, s kis kézműves vásár is várja az érdeklődőket. A tavernák vérpezsdítő hangulatát ezúttal két neves élőzenekar, az Akropolis Compania és a Pyrgos Együttes biztosítja majd.