Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata
Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb nyári számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Hová mehetsz ezen a hétvégén a tóparton?

A Velencei-tó partjánál ezen a hétvégén is remek, színvonalas és élményekkel teli programokkal várják a látogatókat.

Július 31-én, pénteken délután 18 órától hangulatos koncertet ad a Los Andinos együttese az Agárd-Gárdonyi Galériában. Az együttes az Andok-hegységben élő emberek népzenei anyagát gyűjti és adja elő a közönségnek, így a nyáresti programon garantált az élmény.

Ugyanezen a napon a kápolnásnyéki Halász-kastélyban az anyaságé lesz főszerep. A felnőtteknek szóló Anyajegy című bábelőadás után ugyanis némi humorral, ám komolyan beszélget majd a gyermekvállalásról Markó-Valentyik Anna, Junior Prima-díjas színésznő és rendező Szabó T. Anna, József Attila-díjas költő, akinek szövegei adták a bábszínházi előadás alapját. Este 19 órától pedig folytatódnak a népszerű Képmás magazin és a kápolnásnyéki Halász-kastély együttműködésében megvalósuló Képmás-estek a kastély festői parkjában. 

A tó északi partján, Pákozdon sem lesz hiány pénteken a nyári eseményekből, hiszen délután 18 órától Tolcsvay Béla Kossuth-díjas művész, Szép Szerelmem Magyarország című koncertjén vehetnek részt az érdeklődők. Az ingyenes rendezvény a Pákozdi Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely szervezésében, a VIII. Emlékparti Nyár programsorozata között szerepel.

A nyár utolsó hónapjába érkezve, augusztus 1-én, szombaton este 19 órától egy fergeteges Karaoke Partyra hív minden lelkes érdeklődőt a gárdonyi TóParty Rendezvény Strand. Az ingyenes programon a bátor jelentkezők egy hangulatos helyszínen próbálhatják ki magukat az éneklés világában.

Azok számára, akik egy kis irodalomra vágynának a tóparton, ideális szombat esti program lehet Kristensen Júlia verseskötetének bemutatója este 18 órától Gárdonyban. A Festett Állapotok című könyv bemutatóján lesz felolvasás, beszélgetés és zongoraszó is.

Ugyanezen a napon délután 18 órától ingyenes Azucar street salsa bulit rendeznek Velencén, a Velence Korzó nyitott, földszinti teraszán. A programon vezetett ruedákra, szabad táncokra, salsa és bachata slágerekre, de leginkább igazi nyári tengerparti hangulatra számíthatnak a résztvevők. 

Gárdonyi Géza születésnapi ünnepségét is ezen a hétvégén tartják az író szülőházánál, Agárdon, a Gárdonyi Géza Emlékháznál. Szombaton, a 10 órától kezdődő rendezvény vendége a Parlan-Duo lesz, akik a költő kedvenc zenéiből válogattak az ünnepségre. A születésnapi megemlékezés koszorúzással, majd emlékmisével zárul.

A sportosabb nyaralóknak is tartogat meglepetéseket a Velencei-tó, hiszen augusztus 1-én, délután 18:30-tól naplementés SUP-, kajak-, és kenutúrák részesei lehetnek az érdeklődők.

A nemrégiben felavatott kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon, szombaton délelőtt 11 órától Süsü a sárkány kalandjain vehetnek részt kicsik és nagyok egyaránt. Bergendy Istvánnak, Háda Jánosnak és a Hadart Színháznak köszönhetően a darab a mesefilm hangulatát eleveníti fel a színpadon. Az esti órákban szintén a Hadart Színház izgalmas előadását nézheti meg a közönség, ugyanis a társulat este 20:30-tól Claude Magnier: Oscar című vígjátékát adja elő két felvonásban a kápolnásnyéki szabadtéri színpadon. 

Augusztus 2-án a vízi élmények dominálnak majd a Velencei-tónál, vasárnap hajnalban napindító SUP-, kajak és kenu, este pedig naplementés evezős túrákat szerveznek majd Gárdonyban. 

Az egész hétvégén szeretettel várja látogatóit Az agárdi Bikavölgyi Szőlőbirtok, az agárdi Csóbor Pincészet, a kápolnásnyéki Dancsó Pince, a Lics Borászat Pákozdi pincészete és a velencei Vörösmarty Pince is. 

A kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpad előadásaira a jegyek online, a jegy.hu oldalon és személyesen a Halász-kastélyban érhetők el. 

(Fotó: Velencei-tó Magazin)