Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Indul a Magyar Tavak Fesztiválja a Velencei-tónál

A Magyar Tavak Fesztiválja rendezvénysorozat idén a Velencei-tónál első alkalommal nyitja meg kaput. Az idei évben június 18-tól 20-ig a Velencei-tónál rendezik meg a különleges fesztivált, amely a kultúrát, a sportot és a természet szépségeit ötvözi.

A Természet Operaháza Debreczeni Ildikó zseniális kezdeményezése több mint fél évtizede a Tisza-tónál indult útjára, és olyannyira bevált az ötlet, hogy idén a Velencei-tó, jövőre pedig a Balaton térsége is csatlakozik. Így jött létre a Magyar Tavak Fesztiválja, amely a minőségi kultúra, a testmozgás és a természet szépségeinek összekapcsolásával mindent megvalósít, amiért élni érdemes és jó: egészség, művelődés és szépség.


A Velencei-tavi fesztivál rendezvénysorozata a Szolnoki Szimfonikusok gálakoncertjével indul péntek este, majd szombaton biciklire, vasárnap pedig hajóra szállnak a résztvevők, és hallgatják a megállókon rájuk váró jobbnál-jobb koncerteket. A Velencén élő Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, a fesztivál nagykövete örömmel fogadta, hogy a Velencei-tó is csatlakozott a nagyszerű kezdeményezéshez, a június 18-i gálakoncert pályája 30 éves jubileumának tiszteletére szól.

A szombati program a Halász-kastélytól indul, itt kerékpárok is kölcsönözhetők, és ide is érkezik vissza: hét állomást érint majd, többek között a sukorói református templomot, a pákozdi Katonai Emlékparkot és a dinnyési Hagyományőrző Központot. A fellépők között lesz a Budapest Ragtime Band, a Vox Mirabilis, Herczku Ágnes és Nikola Parov, az I Nuovi, a Vintage Dolls és a zeneakadémia ifjú operaénekes hallgatói is. Este Bársony Bálint Magyar Rhapsody Projekt formációja ad fergeteges koncertet a Halász-kastély parkjában.

Az utolsó nap is tartogat izgalmakat, amikor sárkányhajóba szállva a tóparton és a vízről hallgathatják a résztvevők a térség művészeinek egyedülálló produkcióit, és gyönyörködhetnek a Velencei-tó nyújtotta természeti szépségekben. A vasárnapi fellépők a Hot Jazz Band, Rezsnyák Róbert operaénekes, a MusiColore énekegyüttes és az Iván Szandra, Horváth Márk, Jász András trió.

Jegyek a jegy.hu oldalán és a helyszínen is vásárolhatók.

További információ: https://tiszatavifesztival.hu/velencei-tavi-fesztival/