Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Vörösmarty-Versünnep Online

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékházzal együttműködésben Vörösmarty Mihály születésének 220. évfordulója alkalmából emlékévet szervez, amelynek keretében a Magyar Versmondók Egyesülete szakmai támogatásával Vörösmarty-versünnepet hirdet.

A Versünnepen közkívánatra az ország minden iskolájának tanulói részt vehetnek az alábbi feltételekkel:

2020. december 15-ig egy szabadon választott Vörösmarty verset videón vagy telefonon rögzítve kell beküldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. A beküldő tüntesse fel nevét, korát, iskoláját és lakcímét. Az iskolák összegyűjtve is elküldhetik nevező versmondóik anyagait, de egyénileg is lehet nevezni.

A zsűri 2 kategóriában hirdet eredményt: 6-12 és 13-18 éves korig. Mindkét kategóriából 5-5 versmondó jut a Versünnep döntőjébe. A Versünnep napján egy kötelező és a szabadon választott (korábban beküldött) verset szavalják el a résztvevők, ezek alapján hirdet végeredményt a zsűri.

A 6-12 éves kategória kötelező verse a: Hymnus
A 13-18 éves kategória kötelező verse: A vén cigány

Kategóriánkként az első három helyezett díjazásban, és minden döntőbe jutott versmondó ajándékban részesül. A nevező iskolákat is elismerésben részesítik a szervezők.

A vírushelyzetre tekintettel a Versünnepet kizárólag online térben bonyolítjuk! További információ: www.vorosmartyemlekhaz.hu