Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Programok a Velencei-tónál

Ezen a héten is izgalmas, kalandos és érdekes programokkal várják a látogatókat a Velencei-tónál.

A Forrás Néptáncegyüttes Kápolnásnyéken
Augusztus 27-én
, csütörtökön este 20 órától a Forrás Néptáncegyüttes előadását tekinthetik meg az érdeklődők a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon. A Puszták népe című autentikus előadás táncszínházi elemekkel és prózával ötvöződik, hiteles, megrendítő és felemelő képet adva a pusztai emberek életéről, szokásairól és gondolatairól. A darab alkotóit Illyés Gyula regénye inspirálta, hogy a legszegényebb tájegység kulturális örökségét vigyék színre. Az előadásra a jegyek a helyszínen 200 forintos áron válthatók.

Életmű kiállítás a Velencei-tavi Galériában
Minden érdeklődőt szeretettel várnak augusztus 28-án a Velencei-tavi Galériába a 17 órakor kezdődő élőzenés kiállításmegnyitóra. Az életmű kiállítás a Gárdonyban élő fafaragó, Horváth Digó István munkássága elött tiszteleg. A megnyitón Ocsenás Katalin a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ igazgatója köszönti majd a vendégeket, a tárlatot pedig a település polgármestere, Tóth István nyitja meg. A tárlat anyagát Ferencz Klára művésztanár mutatja be.

Állatkertek éjszakája Sukorón
Pákozd–Sukorói Arborétum és Vadaspark éjszakai programmal készül erre a péntek estére: augusztus 28-án 20 óra és 22.30 között izgalmas kaland kihagyhatatlan esemény lesz az éjszakai természet kedvelői számára, melyben a park szakavatott túravezetője lesz a családok, résztvevők segítségére. A fejlámpás kirándulás során lesz tűzzsonglőr és egyéb érdekesség is. Addig is várják a kirándulókat a tó madarai, a szarvasok, fácánok, pávák, vadmalacok és a páratlan környezet.