Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Csákvár, a legújabb Népfőiskolai képzési helyszín

Újabb különleges képzési helyszínnel gazdagodott a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola: a Velencei-tótól mintegy 20 percre, Csákváron, a Vértes ölelésében talált páratlan lehetőséget a kihelyezett programok megvalósítására. A Publo Panzió szállóvendégei számára a város remek kikapcsolódási lehetőségeket is nyújt.


Fotók: Kőmíves András

Csákvár szívében, a Szent Mihály téren található az étterem melletti Publo Panzió. Az épületegyüttes kilencszobás, 100 fős rendezvényteremmel rendelkező panziórészét vette át a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola, ahol – ahogy eddig, úgy továbbra is – várják a szállóvendégeket, ám mindemellett a jövőben a Népfőiskola egyik kiemelt képzési helyszíne is lesz. A Kárpát-medencéből érkező partnerek számára kiváló lehetőség lesz ez a Velencei-tó mellett a Vértes megismerésére is – fogalmazott Rodics Eszter, a Nép főiskola elnöke, aki hangsúlyozta: a hosszú távú együttműködések egyik alapköve a nyugodt, állandó képzési helyszínek biztosítása. A Népfőiskola vendégei mindemellett lehetőséget kapnak arra is, hogy a Velencei-tó mellett megismerjék Csákvár hagyományokkal teli, mégis mindig pörgő városát. A nyár folyamán például az egyik legfontosabb kulturális esemény a városban az augusztus 20-i ünnepségsorozat, amikor fellépők sokasága várja a látogatókat. Ám szinte minden hétre jut újdonság. A Publo Panzió sikeres működtetését a Vértes Plusz Kft. biztosítja. A megindult fejlesztések a szállóvendégek számára lesznek igazán fontosak: a szobák megújulásával továbbra is korszerű helyszín lesz a panzió az ide érkezők számára.

A Csákváron található Publo Étterem és Panzió ingyenes wifivel és ingyenes, őrzött parkolási lehetőséggel várja vendégeit. A légkondicionált panzió szobáiban zuhanyzós fürdőszoba, hajszárító és egyéb kiegészítők várják a vendégeket. A kellemes kikapcsolódásról síkképernyős, műholdas TV gondoskodik. Mindennap kontinentális és svédasztalos reggelit szolgálnak fel. Az éjjel-nappal nyitva tartó recepció személyzete németül, angolul, horvátul és magyarul beszél. A panzióban fitneszközpont is található. A kertes szálláshelyen grillezési lehetőség biztosított. Tata 34 kilométerre, Székesfehérvár pedig 25 kilométerre fekszik. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 88 kilométerre helyezkedik el.