Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Új köntösben a Bujtor István Színpad - Az eddigi legjobb programkínálattal várják a vendégeket Tihanyban

A Velencei-tó mellett Tihany is nagy erőkkel készült az idei évi idegenforgalmi szezonra. Számos újdonsággal készül a település erre a nyárra, melyek közül jelentősen kiemelkedik a Tihanyi Szabadtéri Játékok programsorozata. Megújul a Bujtor István Színpad, és olyan nagyszabású produkciók otthona ezen a nyáron, amelyeket nagy izgalommal várt a színházrajongó közönség a fővárostól a Balaton-partig.

Tihany idegenforgalmi és kulturális helyszín is a Balaton-parton, melynek egyik legjelentősebb nyári színházi központja a Bujtor István Színpad. A Bujtor Judit vezette szabadtéri teátrum idén új köntösben, megújult programokkal várja a közönséget. A 20 évvel ezelőtt épített színpadra ráfért a felújítást – mondta el a Velencei-tó magazinnak Pataki Bence operaénekes, a felújítást irányító Levendula Színpad Kft. vezetője. – Az a csoda, ami ezen a nyáron immáron 18. éve megszülethet a színpadon – remélhetőleg a vírushelyzet befolyásolása nélkül –, fantasztikus művészeti érték a Balaton mellett. Éppen ezért a folyamat, amely most elindult, igazán szívet melengető. A nyári szezon kezdetére ugyanis a színpad teljeskörű felújítása megtörténik: a kerítéstől a nézőtéren át a teljes színpadig. Az öltözők és raktárhelyiségek korszerű köntöst kapnak, továbbá a játszófelületet, valamint a nézőtéri ülőalkalmatosságokat is lecseréljük.

A megújult tihanyi szabadtéri színpadon július 2-án kezdődtek a programok, melyekről Mészáros Zoltán, a játékok szervezője számolt be a közönségnek. Parádés programkínálatot hoztak erre a nyárra, hiszen olyan előadásokat állítanak színre, amelyekre eddig nem volt lehetőség. A nyitóelőadás a Szép nyári nap című Neoton musical volt Csepregi Éva, Csonka András, Szulák Andrea és Peller Anna előadásában – igazi kulturális csemegének szánták a szervezők. Mindjárt másnap egy vadonatúj vígjátékot láthatott a közönség, Kern-Hernádi játékában Válaszfalak címmel. A Bujtor István Színpadon mindemellett színre kerül a Lököttek című komédia a Karinthy színháztól, majd érkezik Csányi Sándor a Hogyan értsük félre a nőket című ikonikus darabjával. Két vígjáték következik ezután a Kaposvári Csiky Gergely Színháztól Tanulmány a nőkről és a Furcsa pár szórakoztatja majd a tihanyi vendégeket. A Hárman a padon című darab is érkezik, a Veszprémi Színház előadásában – Szilágyi Tibor, Bálint András és Oszvald Marika főszereplésével. A következő darab A Baba lesz Földes Eszterrel és Szabó P. Szilveszterrel, ezt követően érkezik az Apostol együttes, amely először lép fel Tihanyban. Majd másnap az Anconai szerelmesek kerül színre, amely tavaly hatalmas sikert aratott. A Na de államtitkár úr! új vígjátékként kerül a tihanyi nézők elé.

A legnagyobb teltházat hozó Legénybúcsú című darabot idén is megtekinthetik a nézők. Augusztus 13-án pedig jön a Menopauza, majd másnap a Boeing, boeing – Leszállás Párizsban, amely szintén hatalmas siker volt. Augusztus 20-án az Egy apró kérés című vígjátékot láthatja a közönség, 21-én pedig a programkínálat fénypontjaként látható az István a király Feke Pállal, Szomor Györggyel és Dolhai Attilával a főszerepben. Az utolsó hétvégén két koncert zárja a sort: érkezik a Budapest Bár és mint pont az i-n: Zséda. A gyerekelőadásokról sem feledkeztek meg a szervezők: csütörtökönként várják a fiatalabb korosztályt – Fantasztikus nyár elé nézünk, reményeink szerint idén is teltházas estekkel zárhatunk – mondta Pataki Bence.


str