Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Panni újraálmodta a Velencei-tavat

Sárgás-kékes pasztellek, ágak-bogak, nádasok, a víz titkos mesevilága elevenedik meg Czikkely Panni képein a Mesék a Velencei-tóról című gyűjteményes kötet varázslatos írásahoz kapcsolódva. A fiatal alkotó számára mérföldkő és gigászi teljesítmény volt ez a munka. Az alkotás során hozzá is közelebb került a Velencei-tó.

Czikkely Panni grafikus, illusztrátor, akinek munkássága tökéletesen passzolt a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Mesék a Velencei-tóról című meseírópályázatának írásaihoz. Ez a már kész kötetben könnyen tetten érhető: az írások és az illusztrációk szerves egységet alkotva repítik a Velencei-tó fantasztikus világába az olvasókat. A pályázat legjobb alkotásaiból készült ez a csodálatos mesekönyv, melynek gyűjtését Panni is elolvasta, hogy ihletet merítsen a rajzoláshoz.
Panni formatervezőként végzett, de az illusztráció és a grafika lett élete fő csapásiránya.
- Jelenleg Budapesten élek, a ZUGműhely nevű kis közösségi műhelyt vezetem, ahol szabadúszóként tevékenykedünk, plusz workshopokat szervezünk. Ez az egyik projektem, a másik pedig a Czikkcakk nevű márkám, mellyel főleg illusztrációimból készítek printeket, dizájntárgyakat – bögrét, táskát, egyebeket. A szabadúszó alkotás számomra igen kreatív és sokszínű elfoglaltság, mert lehetővé teszi azt is, hogy projektalapú munkákat vállaljak különféle ügyfelekkel. Jöhet bármi – könyvillusztráció, logótervezés és arculattervezés is! Így nagyon örültem, amikor ez a könyv megtalált, hiszen az egyik legnagyobb álmom, hogy elsősorban könyv- és mesekönyvillusztrációval foglalkozzak – meséli Panni.



Munkáit ma már közösségi oldalas aktivitásának köszönheti: - Főleg Instagramon vagyok aktív, ahol nagyjából kilenc éve aktívan megosztom a munkáimat. Bármilyen felkérés, egyedi projekt érkezik az életembe, arról rendszeresen kommunikálok, persze egyéb közösségi platformokon is. Ennek köszönhetően érkezik a legtöbb megkeresésem. Igyekszem portfólióként is kezelni tehát az oldalaimat.
Czikkely Panni munkái valóban megszólítják a nézőt, s mint mondja, számára az a fontos, hogy „érzelem és lélek” legyen bennük. – Ebben bízom és hiszek – mondja mosolyogva, s büszkén tartja kezében a Mesék a Velencei-tóról című kötetet, melynek címlapján is az ő illusztrációja látható: egy vörösben úszó naplemente a tóparton, madarakkal, nádasokkal. Aki látott már naplementét a Velencei-tónál, érzi a valóságot a vibrálóan meseszerű színek és vonalak mögött. Merthogy tényleg ilyen, tényleg ennyire lenyűgöző a valóságban is.



- Amikor először megtalált ez a lehetőség, úgy éreztem, nincs hozzá elég tapasztalatom. Rodics Eszter, a kötete szerkesztője és Széki András, a tervező azonban nagyon hittek bennem, ők már teljesen belelátták ebbe a könyvbe azt, amit én alkotok, amit képviselek. Nekem ez annyira sokat adott, jól esett, és olyan bizalmat ébresztett bennem, hogy már én is úgy éreztem: meg tudom csinálni. Már magamnak is bizonyítani akartam, hogy képes vagyok rá, és a megadott rövid idő alatt is meg tudom ugrani a feladatot, abban a minőségben, ahogyan azt magamtól elvárom. Önismereti út is volt tehát ez a projekt, ami végül jól sikerült, itt vagyunk, elkészült a kötet. Mondhatjuk, mérföldkő volt a pályafutásomban.