Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Megjelent a Velencei-tó magazin 2024-es I. száma! A mesék világába repít az aktuális szám

Kedves Olvasó!

Újabb izgalmas, 10 ezer példányban megjelenő lapszámmal érkezik a Velencei-tó térségét bemutató ingyenes kiadvány, a Velencei-tó magazin. A régió kultúráját, gasztronómiai, történelmi és turisztikai értékeit bemutató színes magazinban ezúttal is olyan személyiségeket mutatunk be az Olvasónak, akik értékteremtő munkájukkal a közösség meghatározó személyiségei. Ilyen például Czikkely Panni, aki illusztrációival tette meseszerűvé a Velencei-tavat – a legújabb magazin címlapján is az ő rajza látható, de az újságot forgatva további meglepetéseket is elrejtettünk benne Pannitól. Az elmúlt évek minden képzeletet felülmúló eredményeiről beszélgettünk Dr. Kazai Viktorral, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány elnökével, s meglátogattuk Tóth-Mundrusz Anett kékfestőt is, aki varázslatos munkái bemutatása mellett a hagyományokról és a 21. századi lehetőségekről mesélt a magazinnak. Jártunk továbbá egy különleges gazdaságban: Engelhardt Ádám a harmadik generációs lovasberényi Engelhardt dióbirtokot mutatta be. Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere a térséghez fűződő viszonyáról vallott, a Velencei-tó káprázatos élővilágának természeti pillanatait pedig Mészáros András természetfotósnak köszönhetően tudjuk az Olvasó elé tárni.



Örömmel mutatjuk be a Velencei-tó magazin 2024. I. számában a legújabb helyi kincseket: a kultúrát és kerékpáros turizmust összekötő Kincsestáj állomásokat, a TOP biciklis pontokat, kiállításokat, vízi kikapcsolódási lehetőségeket, programokat, a látogatókat váró helyszíneket is. A Velencei-tó települései mindezek mellett rengeteg történetet őriznek a régmúltból is, melyeket Kárpáti Miklós helytörténész tollából ismerhetnek meg ezúttal is a Velencei-tó magazin Olvasói.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk mindenkinek!