Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

MESÉK A VELENCEI-TÓRÓL: díjátadó és könyvbemutató

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola április 15-én, hétfőn délután 13 órától díjátadóval egybekötött kötetbemutatót tart a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban.

AMesék a Velencei-tóról” című pályázatra közel 140 mese érkezett, ebből a zsűri 60 mesét tartott érdemesnek arra, hogy nyomtatásban is olvasható legyen. Az ünnepségen köszöntővel L. Simon László író, költő, a Népfőiskola védnöki testületének tagja készül, melyet könyvbemutató beszélgetés követ. A beszélgetésen részt vesz: Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Iancu Laura József Attila-díjas magyar író és költő, néprajzkutató, S. Töttő Rita újságíró és Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke. A beszélgetést Novák Péter színész, rendező, szövegíró moderálja.
Az egyes programelemeket egy mese a "Mesék a Velencei-tóról" című kötetből választja el egymástól. A felolvasásban közreműködik: Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész. Délután 14 órától pedig a meseíró pályázat díjátadó ünnepélye veszi kezdetét.

Részletes program:

13.00

A rendezvényt megnyitja: Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke

13.03

Köszöntőt mond: L. Simon László író, költő, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola védnöki testületének tagja

13.07

Egy mese a Mesék a Velencei-tóról című kötetből

13.15

Könyvbemutató beszélgetés

Résztvevők: Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Iancu Laura József Attila-díjas magyar író és költő, néprajzkutató, S. Töttő Rita újságíró és Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke

A beszélgetés moderátora: Novák Péter színész, zeneszerző, rendező, énekes, szövegíró

13.45

Egy mese a Mesék a Velencei-tóról című kötetből

 A mesék felolvasásában közreműködik:  Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész

14.00

Díjátadó ünnepély

 

A rendezvény helyszíne: Halász Gedeon Eseményközpont (2475 Kápolnásnyék, Kazinczy utca 22-30.)

A rendezvény időpontja: 2024. április 15. 13 óra

Kérjük, részvételi szándékát jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.