Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

A Nemzet Kincsei - Műhelynap tudásra szomjazóknak

A Nemzet Kincsei” címmel rendez március 7-én műhelynapot kápolnásnyéki központjában a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola.

A tudásra szomjazók a nap során csoportos, játékos kutatómunkában, kincskeresésben vehetnek részt és meghallgathatják Baják László történész, szakmuzeológus izgalmas előadását a nemzeti tudatról és nemzeti jelképeinkről. Ezután a résztvevőket frissítő, majd filmvetítés várja: „A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában” című ismeretterjesztő film a magyarság első számú ereklyéje és legfőbb nemzeti kincse, a Szent Korona, valamint a magyar felségjelvények és királykoronázásaink eddig ismeretlen történeteinek felfedezésére hívja az érdeklődőket.

„𝘈 𝘵𝘶𝘥𝘰𝘮𝘢́𝘯𝘺 𝘪𝘻𝘨𝘢𝘭𝘮𝘢𝘴 𝘬𝘢𝘭𝘢𝘯𝘥. 𝘈𝘫𝘵𝘰́𝘬𝘢𝘵 𝘯𝘺𝘪𝘵𝘰𝘨𝘢𝘵𝘶𝘯𝘬, 𝘬𝘦𝘳𝘦𝘴𝘴𝘶̈𝘬 𝘢𝘻 𝘪𝘨𝘢𝘻𝘴𝘢́𝘨𝘰𝘵, 𝘴 𝘦𝘨𝘺𝘴𝘻𝘦𝘳𝘳𝘦 𝘰𝘵𝘵 𝘷𝘢𝘯 𝘦𝘭𝘰̋𝘵𝘵𝘶̈𝘯𝘬, 𝘮𝘪𝘯𝘵 𝘮𝘦𝘴𝘦𝘣𝘦𝘭𝘪 𝘬𝘪𝘯𝘤𝘴, 𝘢 𝘮𝘢𝘨𝘢 𝘬𝘦́𝘻𝘻𝘦𝘭𝘧𝘰𝘨𝘩𝘢𝘵𝘰́, 𝘵𝘶̈𝘯𝘥𝘰̈𝘬𝘭𝘰̋ 𝘷𝘢𝘭𝘰́𝘴𝘢́𝘨𝘢́𝘣𝘢𝘯.” Kosztolányi Dezső

Részletes program:

2024. MÁRCIUS 7. CSÜTÖRTÖK

8.30-9.00 GYÜLEKEZŐ
A Halász Gedeon Eseményközpont közösségi terében frissítő várja az érkezőket

9.00 KÖSZÖNTŐ
A résztvevőket Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke köszönti

9.05 KINCSKERESŐ
A nemzet kincseinek játékos felfedezése. Csoportos, játékos kutatómunka, amelynek eredményeként kincsekkel gazdagodik minden résztvevő.

10.05 ELŐADÁS
Baják László történész, szakmuzeológus, a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársa
(𝘈 𝘱𝘳𝘰𝘨𝘳𝘢𝘮 𝘢 𝘗𝘦𝘵𝘰̋𝘧𝘪 𝘗𝘳𝘰𝘨𝘳𝘢𝘮 𝘬𝘦𝘳𝘦𝘵𝘦́𝘯 𝘣𝘦𝘭𝘶̈𝘭, 𝘢 𝘒𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘢́𝘭𝘪𝘴 𝘦́𝘴 𝘐𝘯𝘯𝘰𝘷𝘢́𝘤𝘪𝘰́𝘴 𝘔𝘪𝘯𝘪𝘴𝘻𝘵𝘦́𝘳𝘪𝘶𝘮 𝘵𝘢́𝘮𝘰𝘨𝘢𝘵𝘢́𝘴𝘢́𝘷𝘢𝘭 𝘷𝘢𝘭𝘰́𝘴𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘨.)
𝐴 𝑛𝑒𝑚𝑧𝑒𝑡𝑖 𝑡𝑢𝑑𝑎𝑡𝑟𝑜́𝑙 𝑒́𝑠 𝑛𝑒𝑚𝑧𝑒𝑡𝑖 𝑗𝑒𝑙𝑘𝑒́𝑝𝑒𝑖𝑛𝑘𝑟𝑜̋𝑙: 𝑎 𝑐𝑖́𝑚𝑒𝑟, 𝑎 𝑧𝑎́𝑠𝑧𝑙𝑜́ 𝑒́𝑠 𝑎 𝑆𝑧𝑒𝑛𝑡 𝐾𝑜𝑟𝑜𝑛𝑎 𝑡𝑜̈𝑟𝑡𝑒́𝑛𝑒𝑡𝑒́𝑟𝑜̋𝑙

11.00 FRISSÍTŐ
almalé és harapnivaló erőgyűjtésnek

11.30 FILMVETÍTÉS
A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában
𝐴 𝑀𝑎𝑔𝑦𝑎𝑟 𝑇𝑢𝑑𝑜𝑚𝑎́𝑛𝑦𝑜𝑠 𝐴𝑘𝑎𝑑𝑒́𝑚𝑖𝑎 𝑇𝑜̈𝑟𝑡𝑒́𝑛𝑒𝑡𝑡𝑢𝑑𝑜𝑚𝑎́𝑛𝑦𝑖 𝐼𝑛𝑡𝑒́𝑧𝑒𝑡𝑒́𝑛𝑒𝑘 𝑓𝑖𝑙𝑚𝑗𝑒
A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című ismeretterjesztő film a magyarság első számú ereklyéje és legfőbb nemzeti kincse, a Szent Korona, valamint a magyar felségjelvények és királykoronázásaink eddig ismeretlen történeteinek felfedezésére hívja az érdeklődőket.

12.30 BÚCSÚ

A programot 5. osztályos tanulóktól ajánljuk, korhatár nincs. Jelentkezni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen keresztül lehetséges a létszám megjelölésével.