Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Kápolnásnyéki műhelynap a természet és a művészet jegyében

A „Természet kincsei” címmel tartott csütörtökön műhelynapot kápolnásnyéki központjában a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola.

A természet és a művészet jegyében megrendezett eseményen közel 150 iskolás gyermek vett részt. A diákokat és tanáraikat Rodics Eszter, a Népfőiskola elnöke köszöntötte, ezután a kicsik és nagyok bejárhatták Mészáros András „Természetlesen” című kiállítását, s megismerkedhettek a természetfotózás rejtelmeivel. Meghallgathatták Lukács Zoltán kertészmérnök, favizsgáló, faápoló szakmérnök ismeretterjesztő és interkatív előadását.

Mindezek után pedig egy játékos kvízben is részt vehettek. A nap második felében az Arató zenekar adott koncertet, majd Fekete István a Tüskevár szerzőjének természettörténetével zárult a nap Gulyás Dénes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes előadásában. A műhelynapon részt vevő gyermekek - a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola és a Mozaik Múzeumtúra jóvoltából értékes ajándékokkal és hasznosítható tudással gazdagodtak a Halász Gedeon Eseményközpontban.

Fotók: Kőmives András

 A természet kincsei műhelynap Kápolnásnyéken szakmai program megvalósítását 2023. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.