Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Megszületett a meseíró pályázat eredménye

Közel 140 mese érkezett a „Mesék a Velencei-tóról” című pályázatra, amelyet a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola korosztályi megkötés nélkül, egyének, csoportok és családok számára hirdetett meg.

Rodics Eszter, a Népfőiskola elnöke kiemelte, csodálatos mesék születtek: megható, ötletes, kedves, szórakoztató és szinte költői magasságokba szárnyaló alkotásokat is olvashatott a zsűri, amelynek valóban nagyon nehéz dolga volt, nem csak a több, mint 500 oldalnyi szöveg elolvasásával, hanem annak eldöntésével is, hogy mely mesék kerüljenek be a jövő év folyamán megjelenő, gazdagon illusztrált mesekönyvbe.

Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Iancu Laura József Attila-díjas magyar író és költő, néprajzkutató, S. Töttő Rita újságíró és Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke végül úgy határozott, hogy az eredetileg tervezett 15 mese helyett 60 mesét tart érdemesnek arra, hogy nyomtatásban is olvasható legyen. Külön öröm, hogy a legfiatalabb meseíró mindössze 5, míg a legidősebb 70 éves, de küldtek meséket családok, barátok, testvérek.

Fantasztikus élmény volt olvasni ezt a sok, gondosan, szeretettel és nagyon szépen megírt mesét – fogalmazott Rodics Eszter – régóta dédelgetett álmom volt, hogy szülessen egy mesekönyv a Velencei-tóról, és hálás vagyok azért, hogy szebbnél-szebb, nagyon szerethető, tanulságos és ismeretterjesztő alkotás láthat majd napvilágot. Büszke vagyok arra, hogy csodálatos térségünk ilyen sokakat ihletett ennyi szépség megírására. Minden résztevőnek tiszta szívből köszönöm, köszönjük a részvételt, a befektetett időt, és energiát.”

Íme a végeredmény:

Képek: Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola