Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Természetlesen: megnyílt Mészáros András fotókiállítása

November 17-én, pénteken délután 16.30-tól ünnepélyes keretek között nyitotta meg a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Mészáros András: „Természetlesen című fotókiállítását a Halász Gedeon Eseményközpontban, Kápolnásnyéken.


Fotók: Kőmives András

Köszöntővel, s nyitóbeszéddel Rodics Eszter, a népfőiskola elnöke készült, aki Bodor Ádám írótól hozott idézetet: „Amikor engedsz a természet hívásának, a mindenség egy elérhető darabjához készülsz, nem más ez, mint az elemekkel, kicsit az örök idővel való találkozás misztériuma. Némi túlzással a világ atomfizikai valóságát keresed, ahol többé már semmi nem köthető az emberhez, közelében létezésed is merő illúzió, nincs semmire biztos magyarázat…



Az elnökasszony beszédében továbbá kiemelte, a népfőiskola november 30-án „A TERMÉSZET KINCSEI” címmel Műhelynapot rendez a természet és a művészet jegyében. A 9-13:30-ig tartó programokra minden olyan érdeklődőt szeretettel várnak, aki az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen előregisztrál.
Az ünnepségen a kiállított képekről, a tárlatról és arról, miért kezdett természetfotózásba, maga az alkotó, Mészáros András gárdonyi lakos mesélt az egybegyűlt közönségnek. A fotókiállítás jövő év elejéig: január 31-ig, délelőtt 10 és délután 16 óra között látogatható - 500 Ft-os belépőjegy megvásárlásával.



Mészáros András kezdetben autodidakta módon tanulta a természetfotózást, majd Zsila Sándor lett tanítómestere. Gárdonyban él, fotóinak legnagyobb részét a Velencei-tó térségében készíti. Neve világszerte ismertté vált szakmai körökben, amikor 2009-ben Londonban elnyerte a rangos BBC–Veolia Az év Természetfotósa verseny első helyezését az Egyéb állatok viselkedése kategóriában. A természetfotózáson belül a részletek fotózása az, ami leginkább érdekli. A makró fotózás végtelen lehetőségén túl a nehezen megközelíthető témák vonzzák, így a madár- és vadfotózás. Számos helyen rendeztek már kiállításokat munkáiból hazánkban, de határokon túl is. Rendszeresen meghívják képeit a NaturArt - az Év természetfotósa kiállításra, amelyről több ízben hozta el Az év természetfotósa díjat.