Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Idén is megrendezték a Vadászrandevút Kápolnásnyéken

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Fishing & Hunting Vadászrandevú gasztronómiai főzőversenyét Kápolnásnyéken, melynek ezúttal is a Halász-kastély kertje adott otthont – írja a FEOL.

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a rendezvény házigazdájaként a vadat és a gasztronómiát éltette köszöntőjében, és örömét fejezte ki, hogy egy olyan rendezvényen, mint a Vadászrandevú, találkozhatnak egymással a két téma kedvelői.

A gasztronómiai főzőversenyen a Lipp Adrienn vadásznő, Varga Tamás kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Podhorszki István polgármester és Prohászka Béla mesterszakács alkotta zsűri kóstolta végig a vadalkotásokat.

A főzőverseny díjait ezúttal Csák János, kulturális és innovációs miniszter adta át, s idén a Vándorkupa egy korábbi, 2021-es győzteshez, a Metal-for csapatához került, így egy évig ismét ők őrizhetik azt, boldog, büszke érzésekkel. A kulturális és innovációs miniszter a rendezvény kapcsán kiemelte: kulturális értéket képvisel a vadászat is, nem mellesleg egy közösség a terített asztal mellől indul fejlődésnek a leghatékonyabban. 

Fotók: Kőmives András

Teljes CIKK.