Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Átadták a szabadulószobává alakítottak műemléki gőzmozdonyt

Szeptember 25-én, hétfőn ünnepélyes keretek között került sor a kápolnásnyéki Halász-kastély parkjában található felújított szertartályos gőzmozdony és vasúti kocsi, valamint az abban kialakított különleges szabadulószoba átadására.

A rendezvényen L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány alapítója mondott köszöntő beszédet, melyben kiemelte: hamarosan kiállítás is kapcsolódik a szabadulószobához, melyen bemutatják a térség vasúti történetét, fotókkal és eredeti táblákkal. Továbbá a közeljövőben a hozzácsatolt szeneskocsi felújítása is megtörténik.

Az átadó ünnepségen részt vett Kazai Viktor kuratóriumi elnök és Schneller Domonkos, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója is. A szabadulószoba nyitvatartásával, a bejelentkezéssel, s a jegyárakkal kapcsolatban érdemes a Halász-kastély közösségi, illetve hivatalos weboldalát figyelni.

Fotók: Kőmives András