Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Telt ház várta a Veres 1 Színház társulatát

Vasárnap ismét fergeteges előadással várta közönségét a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpad.

Képek: Kőmíves András

Eric Chappell: „Hőguta” című vígjátékát a Veres 1 Színház társulata állította színpadra. A humoros szituációkban bővelkedő előadás telt ház mellett zajlott, a nézők a főbb szerepekben Csonka Andrást, Mihályfi Balázst, Molnár Gyöngyit és Csáki Edinát láthatták. A cselekmény szerint a két angol úriember közül az egyik a nejével érkezett, a másik, az idősödő sorozatszínész Howard pedig a nála húsz évvel fiatalabb butuska cicababával, hogy egy kellemes hosszú hétvégét töltsenek el főnökük üresnek hitt, dél-spanyol tengerparton fekvő fényűző nyaralójában. A furcsa párok furcsa találkozásához három teljesen egyforma, ámde merőben más tartalmú bőrönd szolgáltatta a végletes, de annál inkább humoros szituációk sorozatát, melyben még Raynor nyomozó és Kutya, a gengszter is felbukkant.

A Csajághy-n legközelebb, augusztus 5-én, szombaton este 20.30-tól Ferenczi György és a Rackajam koncertje kápráztatja majd el a nagyérdeműt. A világ egyik legjobb szájharmonikásaként kitüntetett zenész, jelenlegi zenekarával (korábban Rackajam néven) 2005-től közösen játszik fúziós zenét, amiben fontos szerepet tölt be a magyar népzene és világzene. Akusztikus hangszereken adják elő a blues klasszikusokat és saját hangszerelésű dalaikat, számos esetben magyar költők verseit választják dalszövegül, hogy ezzel is népszerűsítsék a költők versbe szedett gondolatait, és a magyar irodalmat.