Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Nagyszabású kiállítás nyílt a Halász-kastélyban

Július 15-én, délelőtt 10.30-kor nyílt meg a kápolnásnyéki Halász-kastély idei, második kortárs kiállítása „Test-Képek” címmel.

Fotók: Kőmíves András

A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány és a Kovács Gábor Alapítvány (KOGART) közös tárlata a Kossuth-díjas grafikus és festő, Csernus Tibor és BOLDI (Szmrecsányi Boldizsár) Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrász alkotásait tárja a látogatók elé.



A rendezvényen köszöntőt mondott L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány alapítója, kiemelte: a tárlatot két külön művészet, két külön világ jellemzi, mégis egyaránt értékes, izgalmas alkotói találkozás. Egyszerre friss, üde és kortárs, egyszerre idézi ugyanakkor fel a klasszikus kiállítóterek hangulatát. Alkalmas arra, hogy a legfiatalabbaktól az idősebbekig mindenkit megszólítson.

Pohárköszöntőt dr. Kazai Viktor, a VTKA elnöke mondott, a kiállítást ünnepélyes keretek között Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri biztosa nyitotta meg, zongorán Péch Lóránt zongoraművész játszott. A kastélyban kiállított művészeti alkotásokat, s háttértörténetüket pedig Kosinsky Richárd művészettörténész, a KOGART kurátora mutatta be a közönségnek.

A nagyszabású tárlatot 2023. november 12-ig tekintheti meg a közönség a kápolnásnyéki Halász-kastély kiállítótermeiben: keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.