Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Időutazás: a Budapest Bár kápolnásnyéki koncertje

Július 15-én telt ház előtt adott szabadtéri koncertet a Budapest Bár Kápolnásnyéken, a Csajághy Laura Színpadon.

Az együttes a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat alapjait. A Budapest Bár varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti.

Kápolnásnyéki koncertjük igazi időutazás volt, Behumi Dóri, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Kiss Tibor, valamint a Farkas Róbert által vezetett zenekar ugyanis a régi dalokat új hangszerelésben hozta el a közönségnek.

Fotók: Kőmíves András

Legközelebb a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon: július 22-én, szombaton a Kvártélyház Szabadtéri Színház társulata mutatja be Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián népszerű musicaljét, A Pál utcai fiúkat. Az előadás különlegessége, hogy a kaposvári egyetem Rippl-Rónai Művészeti Intézetének hallgatói, illetve a Zalai Táncegyüttes néptáncosai közül kerültek ki a grund őrzői és a vörösingesek. Molnár Ferenc klasszikusát Tompagábor Kornél rendezte, a színművészhallgatók munkáját tanáruk és mentoruk, Uray Péter segítette. Nemecsek, Boka és Geréb legendás figuráját is a növendékek formálták meg. De a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagjai sem hiányoznak majd a színpadról, a Kvártélyházban örökös tagnak számító Hertelendy Attila mellett Ticz András is színpadra áll, Janó, a Grund őre, illetve Áts Feri szerepében.

Forrás: Csajághy Laura Színpad