Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Újra dübörög az EFOTT

Hazánk legnagyobb hallgatói fesztiválját július 12. és 16. között rendezik meg a Velencei-tó partján, Sukorón.

A szervezők az idei évben is erős lineuppal készültek, szerdán a CARSON COMA koncertje indította be a négynapos fesztivált. A magyar alternatív rock együttes után T. DANNY, a BSW és a VALMAR gondoskodott a fergeteges hangulatról az EFOTT Soproni Nagyszínpadán. A HSUP Nagyszínpadon mindeközben NEMAZALÁNY X SOFI, BRUNO X SPACC és MANUEL koncertezett, este 22.30-tól pedig METZKER & FRIENDS állt a lemezjátszók mögé. Az idei fesztivál színes zenei kínálattal, s több koncerthelyszínnel várja a közönséget, így minden korosztály megtalálhatja a számára kedvezőt. Az esemény első napján koncertet adott továbbá KRISZ RUDI, az ELEFÁNT, CSORDÁS TIBI és BETTY LOVE is.

Az EFOTT második napja a TNT fellépésével vette kezdetét, 20:00 órától a BEST OF GESZTI, 21:45-tól a BLUE, CULTURE BEAT, LA BOUCHE, míg 23:30-tól KORDA GYÖRGY ÉS BALÁZS KLÁRI robbantja fel a nagyszínpadot. De szerdán PAULINA, a HONEYBEAST, a PUNNANY MASSIF, NÓTÁR MARY és a PARNO GRASZT is színpadra áll, őket a fesztiválozók a HSUP Nagyszínpadon hallgathatják meg.

Képek: Kőmíves András, EFOTT fesztivál, 2021

Pénteken igazi zenei csemegével várják a bulizókat: koncertet ad többek között a 4S STREET, a BLAHALOUISIANA, a MARGARET ISLAND, KRÚBI, BETON.HOFI és LIL FRAKK is. Szombaton várható az EFOTT legerősebb napja, ekkor lép a színpadra a háromtagú magyar együttes, a FOLLOW THE FLOW, őket BYEALEX ÉS A SLEPP követi majd. 21.45-től a fiatalok egyik legnagyobb kedvence, AZAHRIAH robbantja fel a színpadot, végezetül pedig MAJKA, a szabadszájú rapper zárja a bulit a Soproni Nagyszínpadon. Ezen a napon továbbá a fesztiválozók élőben hallgathatják meg az IRIE MAFFIA'18-at, HORVÁTH TAMÁST, a FISH!-t, BRAINS-t és a CLOUD 9+ -t is.

Az élőzenei koncerteken túl a fesztivál izgalmas, érdekes nappali programokkal is készül az UNIVERSUM-ban és a VEB2023 KULTÚRTÉR-ben. Lesz jóga, drog prevenció, kerekasztal-beszélgetés, ismeretterjesztő előadás, örömdobolás, workshop, versfal, de a szerelmesek még fesztivál-házasságot is köthetnek a Magyar Nemzeti Múzeumnak köszönhetően. A Nemzet Múzeuma a tavalyi sikerek után ugyanis az idei évben is kitelepül a fesztiválra: a fiatalok délelőtt 10 és délután 18 óra között ismerkedhetnek meg a múzeum és a Nemzeti Régészeti Intézet által őrzött kincsekkel.

Az érdeklődők a fesztivál programjairól a EFOTT hivatalos weboldalán informálódhatnak.