Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin

A magazin letölthető változata
Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Megnyílt az idei turisztikai évad

Május 12-én, pénteken a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban került sor a Velencei-tavi Turisztikai Évadnyitóra és a Velencei-tóért díj ünnepélyes átadására.

A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány rendezvényén délelőtt 11 órától Tessely Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, az esemény fővédnöke nyitotta meg az idei Velencei-tavi turisztikai évadot, s adta át a Velencei-tóért díjat. Ezúttal az elismerést Görög István ezredes, a pákozdi Katonai Emlékpark nyugalmazott ügyvezetője, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör elnökhelyettese vehette át.

Görög István kreatív, együttműködésekben gondolkodó szakember, s áldozatos és eredményes munkájával megalapozta a Velencei-tó környékén zajló hazafias honvédelmi nevelést, a régióhoz kötődő történelmi események megismertetését és felelevenítését, valamint fáradhatatlanul szolgálja a Velencei-tó térségének népszerűsítését. 

A megnyitó és az elismerés átadása után ismeretterjesztő előadásokat hallgathatott meg a közönség: Majoros Gábor, a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója a pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum legújabb fejlesztéseiről, míg Maszlavér Gábor, a Fiatalokért Központ szakmai vezetője a sukorói Fiatalokért Központ szakmai koncepciójáról tartott előadást.

Az eseményen L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány alapítója is felszólalt, aki beszédében kiemelte: van miért dolgozni a térségben, hogy a Velencei-tó visszakerüljön a turisztikai térképre, a turisztikai évadnyitó is arról szól, hogy felhívja a figyelmet a Velencei-tó értékeire. Az rendezvény alapvető célkitűzése volt, hogy felhívják arra a figyelmet, meg kell erősíteni a térségért tenni akarók közti együttműködést.

Fotók: Kőmíves András