Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Idén a Velencei-tavi hajózás tartogat meglepetéseket is

Borkóstolóval egybekötött sétahajó járatokat indítanak a Velencei-tónál.

A program során a tó környéki borokat Borostyán-Kovács Tamara sommelier közreműködésével kóstolhatják meg a résztvevők a fedélzeten, miközben a naplemente különleges hangulatában gyönyörködnek. A hajókirándulás során az érdeklődők öt különböző bort kóstolhatnak meg, eközben pedig megismerhetik a Velencei-tavi borkészítés, illetve a bemutatott borok és borászok történetét, s a borkóstolás alapjait. Az Agárd nevű hajó már 7 fő bejelentkezése esetén is útjára indul.
A sétahajó járat április 22-én, szombaton 18:30-kor, május 27-én, szombaton 19:30-kor és június 17-én, szombaton 19:30-kor az agárdi hajóállomásról indul.

Ám ezen kívül is tartogat meglepetést a Velencei-tavi hajózás: április 21-én és 28-án a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal együttműködve sétahajó járatok indulnak az agárdi hajóállomásról a Velencei-tavi Madárrezervátumba. A hajóút hossza 1-1,5 óra, mely során a nemzeti park biztosítja a szakszerű idegenvezetést. A program célja, hogy a közönség megismerhesse a Velencei-tó védett értékeit, illetve úszólápos területeit. Az Agárd nevű sétahajó az alábbi időpontokban indul:

2023. április 21. péntek 18:00

2023. április 28. péntek 18:00