Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Megjelent a 2023-as év első Velencei-tó magazinja

Megjelent a Velencei-tó magazin 2023-as első lapszáma! A térség egyetlen, kultúrát, gazdaságot, turizmust és életmódot felölelő, igényes magazinjában ezúttal is értékes helyi személyiségek, történetek kaptak helyet – mélyriportok, interjúk, események, a Velencei-tó lakói és az ide érkező látogatók számára!

A magazin térítésmentesen elérhető a Velencei-tó körüli terjesztési pontokon, illetve a velma.hu honlapon és a Velencei-tó magazin Facebook oldalon is!
Címlapon ezúttal Iancu Laura csángó író és költőnő szerepel, aki kendőzetlenül mesélt viszontagságos életútjáról: „Reggel 4-kor elmentem az állatokat legeltetni, aztán hazamentem és akkor a kicsi testvéreimet és a nagymamát gondoztam. Majd elmentem iskolába, és nagyszünetben haza szaladtam az állatokat megitatni, a nagymamát, testvéreimet megnézni. Visszaszaladtam az iskolába, majd otthon az állatokkal folytattam. Vittem őket a mezőre, de akkor már a testvéreimet is vittem magammal, estére pedig vacsorával vártuk a
szülőket haza. Főzni is elég hamar megtanultam, 7-8 évesen már tudtam, mert magától értetődő volt, hogy ezt csinálni kell”. Laura így fogalmazott: „Nem álmodtam arról, hogy ki lehet törni ebből a világból” – mégis megtette, és azt is elmesélte a Velencei-tó magazinnak, hogyan…



A popkultúrát ezúttal Solére képviseli, aki szintén lelki mélységekről vallott, az online világot pedig Hamar János, akinek szokatlan YouTube videói tarolnak a neten. A helyi kulturális életben tevékenykedő Hornok Róbert a Velencei-tavi Sportért és Kultúráért Egyesület munkáját mutatja be a magazinban, Molnár Hajnalka pedig elárulja, hogyan csöppent a tűzzsonglőrök világába. Kapócs Anikó az olimpiai élményekre emlékezik, Kovács Melinda pedig helyi kisvállalkozóként szól arról, hogyan tagozódott a gárdonyi mindennapokba. Ezúttal is színes, izgalmas és különleges történeteket elhozunk az olvasóknak – első kézből!