Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Vörösmarty Mihályra emlékeztek a Liszt Művészházban

Mi dolgunk a világon? címmel tartottak zenés, versszínházi előadást Vörösmarty Mihály halálának évfordulója alkalmából, november 19-én Kápolnásnyéken a Liszt Művészházban.

Az előadás során Lázár Balázs és Tallián Mariann színművészek szavalták el a költő csodálatos verseit Csörsz Rumen István régizenész közreműködésével. A műsorban elhangzó költemények egymásnak feleltek, így az előadás egy líratörténeti keretbe bújtatott dramatizált játék volt, melyhez korabeli dallamok és motívumok felhasználásával megzenésített versek társultak.

A Mi dolgunk a világon? című darab gerincét a közismert Vörösmarty költemények adták, miközben a műsor szándéka a költő lírikus szellemének megelevenítése volt, hogy munkásságát értő, élő közelségbe hozzák a közönség számára. 

Fotók: Kőmíves András

Az esemény keretében hallható volt többek között A Guttenberg albumba, Az emberek, A hontalan, Magyarország címere, Setét eszmék borítják…, Jóslat és a Gondolatok a könyvtárban című Vörösmarty versek is.