Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata
Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Őszi programok a Halász-kastélyban

Színvonalas, kulturális programokkal várja az őszi hónapokban közönségét a kápolnásnyéki Halász-kastély.

Szeptember 18-án, a Kulturális Örökség Napján hangulatos kastélysétát és izgalmas tárlatvezetést tartanak, melynek keretében a látogatók megtudhatják, hogyan és mikor épült a kápolnásnyéki kastély, kik, és hogyan éltek a falai között, s, hogy mi történt az épülettel a 2. világháborút követően. A programon Bányai Balázs történész kalauzolja el a vendégeket, aki a kastély, illetve a család történetének kutatója és alapos ismerője.

Ezt követően ismét a gyermekeké lesz a főszerep: szeptember 24-én FÜLEmüle kastélykoncertet rendeznek kicsiknek és nagyoknak. A délután házigazdája Bartek Zsolt klarinétművész lesz, az ő vezetésével ismerkedhetnek meg a különböző komolyzenei hangszerekkel, mely után, október 8-án, az aradi vértanúk emléknapja alkalmából Schweidel József aradi vértanúra, a Halász család hős tagjára emlékeznek a kastélynál. A délutáni koszorúzást és mécsesgyújtást versszínházi koncert követi.


Képek: Halász-kastély

Mindezek mellett is tartogat meglepetést a kastély: október 28-án ugyanis Malek Andrea és Jáger Bandi gospel koncertjével, november 29-én pedig Vörösmarty Mihály halálának évfordulója alkalmából zenés, versszínházi előadással várják majd a közönséget. Az október végi koncertet már új helyszínen, a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban hallgathatja meg a nagyérdemű. A programokról részletesen a halaszkastely.hu weboldalon tájékozódhatnak.