Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Elrajtolt az EFOTT

Két év után, idén augusztus 10-én rajtolt el újra az EFOTT fesztivál, amely 2021-ben a 45+1. születésnapját ünnepli. A fesztivál szervezői szerda délután sajtótájékoztatót tartottak, ahol kiderült: hangsúlyos szerepet kaptak a fesztiválon a járvány elleni védekezésben résztvevők. Már az EFOTT 0. napja is #Csak Szabadon életérzéssel, Covid hősök tematikával zajlott.

Augusztus 11-én, szerdán sajtótájékoztató keretében hivatalosan is megnyitották az idei EFOTT fesztivált. A sajtótájékoztatón, majd a helyszínbejáráson L. Simon László országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva, Sukoró polgármestere, Maszlavér Gábor fesztiváligazgató, Murai László HÖOK elnök, az EFOTT fesztivál jogtulajdonosa, és Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára is részt vett.

Covid hősök
A szerda délutáni sajtótájékoztatót Budai Marcell kommunikációs vezető nyitotta meg, aki elmondta, hogy a 2021-es EFOTT több szempontból is különleges. Kiemelte, hogy a fesztivál 0. napjának külön témája is volt, mely a Covid hősök címet kapta. Közel 10 ezer hallgató vett ugyanis aktívan részt az elmúlt időszakban Magyarországon a járvány elleni védekezésében. A kommunikációs vezető elmondta, hogy az EFOTT továbbra is pályázik a legakadálymentesebb fesztivál díjra. Mint megtudtuk, több koncertet és a szerdai sajtótájékoztatót is jelnyelvi tolmács kísért.



45+1 éves az EFOTT
Maszlavér Gábor fesztiváligazgató elmondta: az EFOTT 0. napja is nagy siker volt, sok ezres tömeg várta a Punnany Massif és a Vad Fruttik fellépését, majd Fluor Tomi születésnapi koncertjét. Az EFOTT idén gyakorlatilag a 45+1. születésnapját ünnepli, ezzel kapcsolatban Maszlavér Gábor kiemelte: bízik abban, hogy mindenki, aki a fesztiválon részt vesz, jólérzi majd magát, s abban, hogy az idei évben is át tudják adni az EFOTT védjegyét, a #Csak Szabadon életérzést.



Az elmúlt másfél évben közel 10 ezer fiatal vett részt hazánkban a koronavírus járvány elleni védekezésben. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az egyetemisták és a főiskolások szűrővizsgálatokban, betegellátásban és az Országos Mentőszolgálat munkájában segédkeztek. A fiatalok teljesítményét úgy próbálták elismerni, hogy adómentes fizetést, ösztöndíjat biztosítottak számukra. Továbbá a kikapcsolódásra biztatták őket, így ingyenes napijegyet igényelhettek - Kívánom, hogy a fesztivál továbbra is sikeres rendezvény legyen, a közönség érezze jól magát, s köttessenek új barátságok, új szerelmek itt, a Velencei-tó partjánál – zárta gondolatait az államtitkár.



Azonnali megállapodás
Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökétől, és az EFOTT fesztivál jogtulajdonosától megtudtuk, hogy a rendezvény területén belül is rengeteg sportos aktivitással találkozhatnak a látogatók. A PEPSI HÖOK Aréna pedig az eddigi legnagyobb zenei helyszíne az EFOTT-nak, ahol elképesztő retro bulival szeretnének kedveskedni a közönségnek.



- Már a fesztivál 0. napján is lehetett érezni azokat a rezgéseket, azt a csak szabadon életérzést, melyet szeretnénk, hogy az egész hetet végig kísérje – tette hozzá az elnök. Szavaihoz csatlakozott L. Simon László, országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója: a helyi fiatalok számára is nagyon fontos, hogy évek óta a Velencei-tónál rendezik meg a fesztivált.

A tó térségének lakója és a többi résztvevő is köszönetét nyilvánította a rendezvényen Mészárosné Hegyi Gyöngyi Évának, Sukoró község polgármesterének, hogy a település otthont ad a fesztiválnak, s egyedüli házigazdájaként fogadja a vendégeket. A sajtótájékoztató végén a polgármester kiemelte: két évvel ezelőtt kereste meg az Önkormányzatot az EFOTT vezetése, azért, hogy tárgyaljanak a helyszín lehetőségéről. A település pedig örömmel vette a megkeresést, s pillanatok alatt meg is állapodtak. Sukoró lakosságának nagy része ugyanis egyetértett az önkormányzattal, s igent mondtak az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára.

Képek: Kőmíves András