Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Megegyezett Velence és az EFOTT

Kompromisszumos megoldásra jutott Velence és az EFOTT.

Augusztus 2-tól ideiglenes forgalmirend-változást vezetett be Velence az EFOTT fesztivál miatt, amelyet idén Sukorón rendeznek meg. Így a fesztiválra látogatók jóval hosszabb úton tudtak volna bejutni az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára. A fesztivál sajtócsapata közleményükben tájékoztatott arról, hogy a település és a fesztivál szervezői kompromisszumos megoldásra jutottak, és megszületett a megállapodás is, amely szerint a Sukoróban rendezett fesztivál Velence irányából is megközelíthető lesz.

Az előzetesen lezárt Evezős utat ugyanis Velence Önkormányzata szerdától megnyitotta, így az újra rendelkezésre áll a gyalogosok és kerékpárosok számára, és a teherforgalom is azt a nyomvonalat fogja használni. A közleményben a szervezők kiemelik, hogy az úgynevezett vonulási utakon több szemetest és mobil illemhelyiséget helyeznek el, és minden látogatót megkérnek arra, hogy fokozottan ügyeljenek ők is a tisztaság megőrzésére.

Az EFOTT sajtócsapat és Velence Város Önkormányzatának sajtóközleménye:
Ezúton tájékoztatjuk, hogy Velence Város Önkormányzatának képviselői és az EFOTT fesztivál szervezői az elmúlt napon mindenki megelégedésére közös, kompromisszumos megoldásra jutottak, amelynek értelmében a Sukoróban rendezett fesztivál Velence irányából is megközelíthető lesz. Az előzetesen lezárt Evezős utat Velence Önkormányzata megnyitotta, így az újra rendelkezésre áll a gyalogosok és kerékpárosok számára, továbbá a teherforgalom is ezt a nyomvonalat fogja használni. A személygépjárművel érkezőknek az M7-es autópályán a pákozdi lehajtót érdemes választaniuk – itt hamar meg tudják közelíteni a Sukoró Szabadstrand félszigetet, ahol a szervezők ingyenes és szabályos parkolási lehetőséget biztosítanak. Innen folyamatosan közlekedő buszok szállítanak be a fesztivál területére. A megegyezés következtében a rendezvény szervezői növelik mind a forgalomirányítással, mind a parkolással foglalkozó csapatok létszámát. Budapestről a vonat Kápolnásnyékre szállítja az Efottozókat, ahonnan fesztiválbusz viszi őket a rendezvényre.
A stáb igyekszik a lehető legnagyobb mértékben ügyelni a tisztaságra, Sukoró és Velence városában egyaránt, és ugyanerre kéri a látogatókat is. A fesztivál területén kívüli úgynevezett vonulási utakon az eddiginél is több szemetesedényt, illetve mobil illemhelyiségeket helyeznek el, és azok tisztításáról folyamatosan gondoskodnak, amiképpen a környéken történő szemétszedésről is. Ezenkívül a szervezők idén is határérték alatt tartják a zajszintet, és mindkét település önkormányzatának honlapján közzéteszik azt a telefonszámot, amelyen az esetleges kellemetlenségeket a lakosok jelezhetik.
Bízunk benne, hogy a megegyezés, amelynek során az EFOTT vállalta az esetleges zavaró hatások csökkentését, Velence Város Önkormányzata pedig a fesztivál sikeres, gördülékeny lebonyolításában való közreműködését, kölcsönös elégedettséget eredményez a fesztiválozók, illetve a környék lakosai számára egyaránt.