Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Aktuális programajánló

Színes programok júniusban:

Sétahajózás a Velencei-tónál
Június 11-én, pénteken délután 17 órától közös összefogással 1,5 órás sétahajó járatokat indít a Velencei-tavi Hajózási Társaság és a Duna-Ipoly Nemzeti Park. A hajóút során a Velencei-tó védett értékeit és úszólápos területeit ismerhetik meg a résztvevők a Duna-Ipoly Nemzeti Park szakszerű idegenvezetésének köszönhetően. A sétahajó pénteken délután az agárdi hajóállomásról indul.

Szabadtéri előadás Kápolnásnyéken
Június 12-én, szombaton este 20:30-tól Marie Jones: Kövek a zsebben című darabját tekinthetik meg az érdeklődők a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon. Az előadás egy amerikai film forgatásának kulisszái mögé kalauzolja el a közönséget. A két főszereplő, Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter pedig, mint két statiszta meséli el a történetet úgy, hogy a forgatáson az összes karaktert maguk keltik életre. Az érdeklődők a jegyárakról bővebben a jegy.hu oldalon olvashatnak.

Zene a hagyományok útján
Június 12-én, szombaton este 19 órától Zene a hagyományok útján címmel vehetnek részt az érdeklődők egy komolyzenei koncerten a verebi katolikus templomban. Az eseményen Verebi Végh Ignácz gyűjteményéből ad elő részleteket a Savaria Barokk zenekar, Bakos Kornélia, Balogh Vera, és Karasszon Dénes. A rendezvény továbbá Ducza Nóra, Jónás Krisztina, Feltein Attila és Várallyay Ágnes közreműködésével valósul meg.

Sajnovics pályázat
Kreatív pályázatot hirdetett Tordas községe. A Sajnovics pályázat résztvevőinek ugyanis egy 1713-ból fennmaradt tordasi dokumentumot kell digitalizálniuk, illetve annak a szövegét leírniuk. A pályázaton két kategóriában vehetnek részt az érdeklődők, a hibátlan megfejtők pedig megkapják az eredeti dokumentum másolatát, továbbá értékes ajándékkártyákkal is gazdagodhatnak. A szervezők június 30-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják a pályaműveket. Az érdeklődők a Sajnovics pályázatról bővebben a tordas.hu oldalon informálódhatnak.

Kép: pixabay.com