Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Aktuális programajánló

Színes programok június első hetében:

Izgalmas kiállítás Kápolnásnyéken
Korok-Színek-Hangulatok címen nyílt a napokban lenyűgöző kiállítás a kápolnásnyéki Halász-kastélyban. A szegedi Móra Ferenc Múzeum gyűjteményéből létrejövő kiállítás a szabadságharcot követő korszak, a kiegyezésig tartó időszak, majd az azt követő nagy fellendülés, polgári öntudat kialakulásának képzőművészeti lenyomata. A szombaton nyílt tárlatot Munkácsy, Aba-novák, Mednyányszky, Czóbel Béla és még sokan mások teszik különlegessé. A kiállítás hétfő kivételével minden nap délelőtt 10 óra és délután 18 óra között látogatható a Halász-kastélyban.

Ruhagyűjtés Gyúrón
Június 4-ig ruhagyűjtési akciót szerveznek a gyúró iskola javára. Így a lakosok péntekig 60 literes összekötött zsákokban ruhákat, cipőket és táskákat vihetnek el a Faluházba. Legutóbb 1274 kg használt ruhát sikerült összegyűjtenie az iskolának. A mostani gyűjtésből befolyó összeggel pedig az iskolásoknak szeretnének meglepetést szerezni a tanév utolsó napján.

Fülemüledalos esti séta
Minden érdeklődőt szeretettel várnak június 4-én, pénteken este 19:30-tól egy fülemüledalos esti sétára Pázmándon. A résztvevők a sétán a territóriumukat őrző fülemülék dalában gyönyörködhetnek miközben az éjszakai erdő életre kel. A séta 19:30-kor a pázmándi Vadgesztenye fasor utolsó házától indul majd. Az esemény részvétele regisztrációhoz kötött.

Nyitott Főzdék Napja
Idén a Nyéki sört gyártó kápolnásnyéki Belatiny Sörmanufaktúra is csatlakozott a Nyitott Főzdék Napja című eseményhez. Így a kisüzemi sörfőzde június 5-én színes programokkal várja majd látogatóit. A programok között szerepel főzdelátogatás és élőzene, továbbá az eseményen az érdeklődők BBQ ételeket és egy újonnan bemutatott nyéki sört is megkóstolhatnak majd. Hallgatóink az eseményről bővebben a Nyéki sör közösségi oldalán olvashatnak.

Országos Kiskert Verseny
A Legszebb Konyhakertek címen hirdetett izgalmas versenyt Pusztaszabolcs. Az az érdeklődő, aki elégedett saját kertjével, és gondozza, valamint ápolja azt, a pusztaszabolcsi Művelődési Házban lévő jelentkezési lappal nevezhetnek a versenyre. A legjobb helyezetteknek értékes ajándékok járnak. A jelentkezési határidő június 15.

Kép: pixabay.com