Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Aktuális programajánló

Programok május 18. és május 25. között:

Mozart-est
Május 18-án, kedden este 19:30-tól egy lenyűgöző zongoraversenyt tekinthetnek meg az érdeklődők a virtuális térben. Az eseményen Wolfgang Amadeus Mozart egyik legkülönlegesebb és legtitokzatosabb darabja, a salzburgi időszakban írt Esz-dúr zongoraverseny hangzik majd el. A koncert második felében pedig egy nem kevésbé izgalmas, a maga nemében egyedülálló egyházzenei kompozíció, a c-moll mise csendül fel. A program a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programsorozat keretében valósul meg.

Rajzpályázat óvodásoknak
A Madarak és fák napja alkalmából rajzpályázatot hirdetett az óvodásoknak Pákozd Nagyközség Önkormányzata. A pályaműveket a résztvevők május 20-ig dobhatják be a művelődési ház bejáratánál elhelyezett ládába. A szervezők a rajzpályázatra csoportos, illetve egyéni alkotásokat is egyaránt várnak. Hallgatóink a pályázatról bővebben Pákozd közösségi oldalán olvashatnak.

Élő színházi közvetítés
Május 21-én, pénteken este 20:15-től izgalmas színházi előadásnak lehetnek részesei a Velencei-tavi régió lakosai. Az eseményen ugyanis Gyabronka József adja elő a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című különleges darabot. Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze és nincs rendezője sem. Az előadás egy közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, így minden előadás megismételhetetlen. Bővebben az előadásról a közösségi oldalon olvashatnak.

Online tárlatvezetés
Május 22-én, szombaton este 18:30-tól a modern magyar művészet egyik legkiemelkedőbb alakját, Rippl-Rónai Józsefet ismerhetik meg az érdeklődők a Magyar Nemzeti Galéria online tárlatvezetésén. Az 50 perces tárlatvezetést Sepsey Zsófi a Magyar Nemzeti Galéria Zoom felületén tartja majd. Az online eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Sajnovics pályázat
Kreatív pályázatot hirdetett Tordas községe. A Sajnovics pályázat résztvevőinek ugyanis egy 1713-ból fennmaradt tordasi dokumentumot kell digitalizálniuk, illetve annak a szövegét leírniuk. A pályázaton két kategóriában vehetnek részt az érdeklődők, a hibátlan megfejtők pedig megkapják az eredeti dokumentum másolatát, továbbá értékes ajándékkártyákkal is gazdagodhatnak. A szervezők május 25-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják a pályaműveket. Az érdeklődők a Sajnovics pályázatról bővebben a tordas.hu oldalon informálódhatnak.

Kép: pixabay.com