Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Aktuális programajánló

Online programok május 4. és május 10. között:

Meditáció és Légzés
címen rendeznek ingyenes, online foglalkozást május 4-én, kedden délután 18:30-tól a virtuális térben. Az eseményen a résztvevők egyszerű légzőgyakorlatokkal és meditációkkal ismerkedhetnek meg, amelyek könnyedebbé és kezelhetőbbé tehetik a nehéz helyzeteket. A szervezők a kellemes hangulatú, kora esti foglalkozásra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Online irodalmi szalon
PILINSZKY100 címmel indított idén online, irodalmi sorozatot a Juhász Anna Irodalmi Szalon és a Petőfi Irodalmi Múzeum. A centenárium sorozat nyolcadik alkalmára pedig május 6-án, csütörtökön este 19 órától kerül sor a virtuális térben. Ezúttal a sorozat vendége Terék Anna, Sziveri János-díjas és Térey János-ösztöndíjas költő, drámaíró, illetve pszichológus lesz. A beszélgetést az érdeklődők ingyen tekinthetik meg.

Online előadás
Május 8-án, szombaton este 19 órától a Legyen a feleségem! című online előadást tekinthetik meg az érdeklődők otthonaikban. A Játékszín és a SzínházTV közös eseményén a közönség Jim Watt, az egyik jeles londoni brókercég fiatal vezetőjének magánéletébe nyerhetnek bepillantást. A darabot Kapitány Iván rendezte, a főbb szerepekben pedig Tóth Enikő, Gálvölgyi János, Nagy Sándor és Pataki Szilvia lesznek láthatók.

Naptárfotó-pályázat
Kreatív naptárfotó-pályázatot hirdet Gyúró községe. A fotókat a szervezők minden hónap utolsó napjáig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják. A legjobb képek a település 2022-es online naptárában jelennek majd meg. A pályázók csak saját készítésű, és az adott hónapra jellemző színes fotókkal jelentkezhetnek a pályázatra. A hónap fotóit pedig a közönség választja majd ki. Az érdeklődők a naptárfotó-pályázatról bővebben Gyúró község közösségi oldalán olvashatnak.

Kreatív fotópályázat
Fotópályázatot hirdetett a Ráckeresztúri Hírmondó, a Ráckeresztúri Települési Értéktár Bizottság és a községi könyvtár. A képek ábrázolhatnak természeti jelenséget és a településen az épített örökségek valamely elemét is. Egy pályázó legfeljebb 3 képpel nevezhet, a képeket pedig a szervezők május 31-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják. A fotópályázatra az érdeklődők csak saját készítésű képpel nevezhetnek.

Kép: pixabay.com