Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Aktuális programajánló

Programok április 29. és május 2. között:

Naptárfotó-pályázat
Kreatív naptárfotó-pályázatot hirdet Gyúró községe. A fotókat a szervezők minden hónap utolsó napjáig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják. A legjobb képek a település 2022-es online naptárában jelennek majd meg. A pályázók csak saját készítésű, és az adott hónapra jellemző színes fotókkal jelentkezhetnek a pályázatra. A hónap fotóit pedig a közönség választja majd ki. Az érdeklődők a naptárfotó-pályázatról bővebben Gyúró község közösségi oldalán olvashatnak.

A Tánc Világnapja
Április 29-én, csütörtökön rendhagyó, online gálaműsorral köszönti A Tánc Világnapját a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Nemzeti Táncszínház. Így az érdeklődők csütörtökön este 20:30-tól egy izgalmas műsort tekinthetnek meg otthonaikból. Az előadás a 2019-ben díjazott művészek produkcióiból került összeállításra, továbbá bemutatja a 2020. díjazott alkotóit és művészeit is. A felvétel többek között a Budapest Táncszínház, a Duna Művészegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes és a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével valósul meg.

Agárdi Almárium
Minden érdeklődőt szeretettel várnak május 1-én, szombaton reggel 8 órától az Agárdi Almárium megnyitójára. Az Agárdi Pálinkafőzde területén a termelői piac mellett a környék művészei, zenészei, kézművesei is helyet kapnak, így a gasztronómiai élvezetek mellett életkortól függetlenül kulturálisan is töltekezhetnek a látogatók. A műsorban többek között szerepel a Zeneterasz, a Szamárlétra és a zalai rétesnyújtó asszonyok, valamint az Entz Ferenc szakiskola diákjainak és oktatóinak a virágkötészeti bemutatója is.

Anya-lánya festés
Május 1-én délelőtt 10 órától anyák napja alkalmából ingyenes, online anya-lánya festésen vehetnek részt az érdeklődők. A résztvevőknek vászonra, ecsetekre, festékre és játszós ruhára lesz szükségük a színes virágok című kép megfestéséhez. A szervezők az anya-lánya programra a gyermekeket és a felnőtteket is szeretettel várják.

Anyák napi Matiné
Május 2-án, vasárnap délelőtt 11 órától ismét egy ingyenes, online matinén vehetnek részt az érdeklődők. A közönség ezúttal a Lúdas Matyi című nagysikerű előadást tekintheti meg a Vaskakas Bábszínház előadásában. A darabot Fazekas Mihály műve alapján Hajós Zsuzsa írta, a főbb szerepekben pedig Horváth Márk, Kocsis Rozi, Szúkenyik Tamás, Főglein Fruzsina és Rab Viki lesznek láthatók.

Kép: pixabay.com