Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Aktuális programajánló

Online programok április 20. és április 26. között:

Mi dolgunk a világon?
címen tekinthetnek meg az érdeklődők egy hangulatos és izgalmas versösszeállítást, amely a 220 éve született Vörösmarty Mihály tiszteletére készült. Az online versösszeállításban Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékházban adják elő Vörösmarty Mihály lenyűgöző műveit. Az érdeklődők az összeállítást a ide kattintva tekinthetik meg.

Online előadás
Minden érdeklődőt szeretettel várnak április 20-án, kedden délután 18 órától a Paul Foster: I. Erzsébet című online előadásra. A közönség a Szkéné Színház a Vádli Alkalmi Színházi Társulás és a FÜGE közös előadásában Fodor Tamás, Bodor Johanna, Tamási Zoltán, Nagypál Gábor és Kaszás Gergő lenyűgöző játékát tekintheti meg. Olvasóink a darabról bővebben a közösségi oldalon olvashatnak.

Online tárlatvezetés
Minden érdeklődőt szeretettel várnak április 21-én, szerdán délután 17 órától a Magyar Nemzeti Múzeum izgalmas, online tárlatvezetésére. Az esemény résztvevői a Török korral ismerkedhetnek meg a mesés kincsek, finom fűszerek, selymes ruhák és izgalmas párviadalok segítségével. A programon a tárlatvezető a mohácsi csatától egészen Buda visszafoglalásáig kalauzolja majd el az érdeklődőket az online térben. Olvasóink az izgalmas tárlatvezetésről bővebben mnm.hu weboldalon olvashatnak.

Beugrós élményfestés
Online élményfestésen vehetnek részt az érdeklődők április 23-án, pénteken délután18 órától a virtuális térben. Az eseményen a résztvevők némi segítséggel egy lenyűgöző akvarell tájképet készíthetnek saját otthonukban. Az érdeklődők a beugrós élményfestés részvételi díjáról és a jelentkezés menetéről bővebben a közösségi oldalon informálódhatnak.

Kolonits Klára áriaestje
Április 24-én, szombaton este 20 órától a Kossuth-díjas szopránénekes, Kolonits Klára áriaestjét közvetítik az Opera Otthonra streamsorozatban. Az esten az opera-énekesnő olyan népszerű bel canto darabokból válogat, mint Bellini Capuletek és Montague-k, Donizetti Lucrezia Borgia és A kegyencnő című operái, valamint felcsendülnek majd Meyerbeer, Rossini, Massenet és Charpentier művei is. A szervezők az online áriaestre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Online Jógahét
Ingyenes, online jógahét veszi kezdetét április 26-án reggel 5:30-tól. A jóga egy aranykulcs, kinyitja a békéhez, a nyugalomhoz és az örömhöz vezető ajtót, így a résztvevők megtalálhatják teljes lelki békéjüket. A jógahét egy koránkelő jóga meditációval kezdődik hétfőn, amelyet hatha jóga és jóga nidra követ majd a hét többi napján. A szervező az online jógahétre minden érdeklődőt szeretettel vár.

Kép: pixabay.com