Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Aktuális programajánló

Online programok április 12. és április 16. között:

Izgalmas előadás
Április 12-én, hétfőn délután 17 órától Bihari Ádám izgalmas és ismeretterjesztő online előadást hallgathatják meg az érdeklődők. A Vályog építészet című előadás célja, hogy a téves feltevéseken alapuló hiedelmeket tényszerű, műszaki megállapításokra, a korábbi romantikus megvilágítást pedig tudományosra cserélje. Ehhez nyújt történeti és kortárs építészeti példákat majd előadásában Bihari Ádám, a Nagyapám Háza Népi Örökségvédelmi program keretében.

 

Komolyzenei koncert online
Minden érdeklődőt szeretettel várnak április 15-én, csütörtökön Perényi Miklós gordonkaművész és Palojtay János zongoraművész kamaraestjén. Az est műsorában többek között Johann Sebastian Bach, Robert Schumann és Bartók Béla lenyűgöző művei is szerepelnek majd. A csütörtöki hangverseny élőben, ingyenesen lesz megtekinthető a PTE MK Zeneművészeti Intézet Youtube csatornáján.

Élő színházi közvetítés
Április 16-án, pénteken este 20:15-től izgalmas színházi előadásnak lehetnek részesei a Velencei-tavi régió lakosai. Az eseményen ugyanis Thuróczy Szabolcs adja elő a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című különleges darabot. Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott darabjának ugyanis nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze és nincs rendezője sem. Az előadás egy közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, így minden előadás megismételhetetlen. Bővebben az előadásról a közösségi oldalon olvashatnak.

Kreatív fotópályázat
Fotópályázatot hirdet a Ráckeresztúri Hírmondó, a Ráckeresztúri Települési Értéktár Bizottság és a községi könyvtár. A képek ábrázolhatnak természeti jelenséget és az épített örökség valamely elemét is. Egy pályázó legfeljebb 3 képpel nevezhet, a képeket pedig a szervezők május 31-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják. A fotópályázatra csak saját készítésű képpel lehet nevezni.

Kép: pixabay.com