Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Aktuális programajánló

Online programok április 8. és április 11. között:

Tárlatvezetés a virtuális térben
Izgalmas online tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők április 8-án, csütörtökön délután 18 órától. Az esemény résztvevői ezúttal a New York-i Guggenheim Múzeum tárlatába nyerhetnek bepillantást Pusztai Tünde művészettörténész jóvoltából. Az online tárlatvezetés során a résztvevők felidézik a múzeumlátogatás örömteli élményét és érdekességeket tudhatnak meg az Egyesült Államok egyik legismertebb művészeti intézményéről. Az idegenvezető vendége Nagy Réka, klinikai szakpszichológus lesz.

Online bemutató
Április 9-én, pénteken este 19 órától a Magyar Nemzeti Táncegyüttes: A hűtlen feleség című darabját tekinthetik meg az érdeklődők a virtuális térben. A darab a hűtlenségéért halállal büntetett asszony különös történetét mutatja be, és a népköltészetünk talán legrejtélyesebb és legmélyebb emberi érzelmeket ábrázoló, halálos tragédiával végződő históriáját eleveníti meg. Az előadás a Bartók Tavasz keretében a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Mozart-est
Április 10-én, szombaton egy lenyűgöző zongoraversenyt tekinthetnek meg az érdeklődők a virtuális térben. Az eseményen Wolfgang Amadeus Mozart egyik legkülönlegesebb és legtitokzatosabb darabja, a salzburgi időszakban írt Esz-dúr zongoraverseny hangzik majd el. A koncert második felében pedig egy nem kevésbé izgalmas, a maga nemében egyedülálló egyházzenei kompozíció, a c-moll mise csendül fel. A program a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programsorozat keretében valósul meg. 

Nagy sikerű előadás
Április 11-én, vasárnap este 19 órától Hernádi Judit zenés estjét tekinthetik meg az érdeklődők. A Hernádi pont című előadás az Orlai Produkciós Iroda, a Füge Produkció és a SzínházTV közös szervezésében, Heilig Gábor, valamint a zenekarának közreműködésével valósul meg. A zenés vígjátékról és a jegyvásárlásról bővebben a közösségi oldalon informálódhatnak.

Kép: pixabay.com