Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Aktuális programajánló

Online programok március 22. és március 28. között:

Online tárlatvezetés
Március 22-én, hétfőn délelőtt 11 órától Vasarely és a színek címen izgalmas online tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők. Az egy órás tárlatvezetés résztvevői megismerhetik Victor Vasarely színkontrasztjait, a színek kapcsolatát és néhány játékos kísérletben is részt vehetnek. A magyar-francia festő számára ugyanis a színek és azok egymásra gyakorolt hatása rendkívül fontos volt. Képeit pedig a saját forma- és szín kelléktára, a Plasztikai egység segítségével kódolta.

 Interaktív online élményfestés
Hajnali hinta címen tartanak március 23-án, kedden délután 18 órától interaktív online élményfestést a virtuális térben. Az otthoni élményfestés hossza nagyjából 3 óra, amely közben a résztvevők videó konferencián látják a szervezőket, akik segíteni tudnak a festés folyamatában és a technikai instrukciók átadásában. Az élményfestés garantált szórakozást ígér, a szervezők pedig minden érdeklődőt szeretettel várnak az online eseményre.

Bartók Béla születésnapi koncert
Március 25-én, csütörtökön Bartók Béla online születésnapi koncertjén vehetnek részt a Velencei-tavi régió lakosai. Bartók születésének 140. évfordulója alkalmából ugyanis hangulatos válogatást állított össze a zeneszerző műveiből a Zeneakadémia. A felvételt a Zeneakadémia Online Koncertterméből közvetítik, amelyet az érdeklődők a közösségi oldalon és a YouTube csatornán is megtekinthetnek.

Színház Tele Vízióval
Március 26-án, pénteken este 19 órától Sütő András: Csillag a máglyán című darabjának legendás, 1977-ben rögzített, Harag György által rendezett kolozsvári előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A Kolozsvári Magyar Színház 45 éve bemutatott ikonikus előadásának archív felvétele, magyar nyelven, román felirattal lesz látható pénteken este az Uránia Nemzeti Filmszínház online csatornáján.

Online gálaest
Március 27-én, szombaton este 20 órától Miklósa Erika operai debütálásának 30. évfordulója alkalmából rendezett gálaestet tekinthetik meg az érdeklődők az Opera Otthonra közvetítéssorozatban. A nagyszabású gálakoncerten az operák együttesrészletei a világhírű koloratúrszoprán opera-énekesnő legkedvesebb pályatársai, valamint a Magyar Állami Operaház Zenekara közreműködésével csendülnek majd fel. Az est házigazdája pedig Ókovács Szilveszter lesz.

(Kép: pixabay.com)