Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Aktuális programajánló

Online programok február 24. és február 28. között:

Dúdoló

címen tartanak online programot február 24-én, szerdán délután 17:30-tól. A hangulatos és gyertyafényes népdaléneklésen Navratil Andrea vezetésével vehetnek részt az érdeklődők. Az ingyenes eseményre mindenkit szeretettel várnak, akik szeretnek énekelni, és szívesen tanulnának új népdalokat.

Rendhagyó tárlatvezetés

Február 26-án, pénteken délután 15:45-től izgalmas tárlatvezetés keretében járhatják körbe az érdeklődők a Szépművészeti Múzeum Dürer kora című kiállítását. Az esemény résztvevői Albrecht Dürerrel, a sokszorosított grafika mesterével, és a kortársakra gyakorolt hatásával ismerkedhetnek meg közelebbről. Az online tárlatvezetés leginkább egy vetített prezentációra emlékeztetheti a résztvevőket, amely az élő tárlatvezetésekhez hasonlóan interaktív módon zajlik majd. Az érdeklődők az online programról bővebben a jegymester.hu oldalon olvashatnak.

Izgalmas bábszínházi előadás

A kis boszorkány címen tekinthetnek meg az érdeklődők február 27-én délután 17 órától egy izgalmas és érdekes online bábszínházi előadást. A Kövér Béla Bábszínház első saját online bemutatóját az évadban Schneider Jankó művészeti vezető rendezésében láthatja majd a nagyközönség. Az előadás kicsiknek és nagyoknak is egyaránt szórakoztató élményt nyújthat. Az online bábszínházi előadásra a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Rendhagyó tárlatvezetés Németh Balázzsal

Izgalmas tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők február 27-én, szombaton délután 18 órától a virtuális térben. Az eseményen Német Balázs történész kalauzolja majd el a résztvevőket a kápolnásnyéki Halász-kastély Vadászfegyverek-Fegyvervadászok című lenyűgöző kiállításán. A mintegy 80 fegyverből álló érdekes kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum Fegyvertárának anyagából nyújt reprezentatív válogatást a vadász – és céllövő fegyverek közül. Az érdeklődők a Halász-kastély ingyenes online eseményéről bővebben a közösségi oldalon olvashatnak.

Gyúró ízei

címen tűzte ki céljául a település vezetősége, hogy hagyományos és jól bevált ételek receptjeit gyűjti össze.  A település szeretné, ha a gyűjtemény a mindennapokban használhatóvá válna, és egyedi ötletekkel szolgálna az érdeklődőknek a másnapi vagy az ünnepi étkezés megtervezéséhez. Olvasóink a gyuro.hu weboldalon található űrlap segítségével küldhetik be receptjeiket, melyekhez saját készítésű fotókat is csatolhatnak az elkészített ételekről.

Képek:pixabay.com