Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Könyvajánló

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások ideje alatt is eltölthetjük olvasással a szabadidőnket.

Könyvek nélkül se múltunk, se jövőnk
Léteznek olyan lélektani könyvek, melyek elolvasása garantáltan felpezsdíti majd testünket és lelkünket. Ilyen például a Delia Owens tollából Ahol a folyami rákok énekelnek címet viselő alkotás. A könyvet a tökéletes harmónia és a gyöngéd tisztaság jellemzi, a történet pedig az Észak-Karolinai ritkán lakott mocsaras partvidéken játszódik az 1950-60-as években, ahol egy rejtélyes gyilkosságtól felbolydul a helyi közösség. Delia Owens biológus bestsellerje egyszerre érzékeny fejlődésregény, fordulatos krimi, valamint az emberi lélek és a vadon lenyűgöző természetrajza. Bővebben róla a moly.hu oldalon olvashatnak.

A legjobb magyar könyvek egyike
A magyar kortárs irodalomban is vannak kiemelkedő szerzők, ilyen Fábián Janka is. Az írónő Emma évszázada címet adta annak a trilógiának, melynek főhősnőjén, Emmán keresztül ismerjük meg a 20. század történelmét, így az első és a második világháborút, az 1956-os forradalmat, majd a rendszerváltozást. A könyvben lenyűgöző tabló tárul elénk egy különleges, erős asszonyról és családjáról.

A legjobb klasszikus könyvek egyike
A magyar irodalom kiemelkedő alakja, Szabó Magda sem maradhat ki a remek hazai alkotók listájából. Regényeire generációk nőttek fel és ő az egyik legtöbbet fordított magyar szerző. A Régimódi történet egy családi- és egy önéletrajzi regény, amely saját magánmitológiát teremt. Az írónő a rokonai elbeszéléseiből, naplójegyzetekből és levéltári dokumentumokból szedte össze a múlt mozaik darabjait, hogy megírja édesanyja, az élő szülők mellett árván felnevelkedett nő élettörténetét.

Képek: pixabay.com