Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Aktuális programajánló

Online programok februárban:

5 év életképekben
A Magyar Kultúra Napja alkalmából, január 22-től a MArtonvásári SZínjátszók Közössége mutatkozik be a közönségnek. Az érdeklődők ugyanis egy fotókiállítást tekinthetnek meg a BBK megnyitott rendezvényudvarára néző ajtajain. Az életképek a Martonvásári Színjátszók Közösségének elmúlt 5 évét mutatja be. A szervezők minden érdeklődők szeretettel várnak a napsütéses séta keretein belül megtekinthető fotókiállításra.

Vetélkedő a gyermekeknek
A Vörösmarty Mihály Könyvtár és a Tarsoly Ifjúságért Egyesület idén harmincadik alkalommal hirdet „Költőnk és Kor” címmel vetélkedőt. A középiskolások számára hirdetett izgalmas kvíz József Attila munkásságáról, életéről, koráról, irodalomtörténeti jelentőségéről és hatásáról szól. A vetélkedő célja pedig az, hogy elmélyítse és szélesítse a diákok József Attilával kapcsolatos ismereteit. A játékra február 3-tól a tarsolyegyesulet.hu weboldalon jelentkezhetnek az érdeklődők.

Irodalmi est online!
Érdekes irodalmi esten vehetnek részt az érdeklődők február 17-én a virtuális térben. Az Irodalmi Szalon szerdán a XX. század két különleges tehetségét, két költőt, Fodor Ákost és Pilinszky Jánost, az ő barátságukat, kapcsolatukat, illetve munkásságukat teszi majd a fókuszba. A rendezvény vendégei Fodor Ákos özvegye, Podonyi Hedvig író, újságíró, Zalán Tibor József Attila-díjas költő és író, valamint Karalyos Gábor színművész lesznek. Az est háziasszonya és szerkesztője pedig Juhász Anna.

Digitális tárlatvezetés
Február 18-án, csütörtökön délután 18 órától egy izgalmas online tárlatvezetésen vehetnek részt a Velencei-tavi régió lakosai. Az esemény résztvevői New Havenbe utaznak majd, ahol a Yale Egyetem Művészeti Galériájának érdekes kiállításával ismerkedhetnek meg. Az enciklopédikus igényű tárlat az ókortól kezdődően a kortárs művekig átfogó képet nyújt a művészettörténet számos korszakáról. A 45 perces tárlatvezetésről bővebben a közösségi oldalon olvashatnak.

Opera otthonra!
Minden érdeklődőt szeretettel várnak február 20-án este 20:00 órától Giuseppe Verdi grandiózus operájának online bemutatójára. Az Opera Otthonra streamsorozatban látható Don Carlos előadást a nemzetközileg elismert rendező, Frank Hilbrich állítja majd színpadra. Verdi az eredeti Schiller-drámát, melynek szinte minden sorát társadalmi-politikai gondolatok hatják át, úgy öntötte zenébe, hogy a hangsúly az egyéni érzelmekre és a lelki rezdülésekre került.

Képek: pixabay.com