Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Természetesség és hagyomány a dekorációkban is

Miniatűr világok a fénykoszorúkon, hó pamacsok, őzek, szarvasok, üveggömbök sokasága csillog és mesél az ünnepekről a gárdonyi Tavirózsa virágbolt kreatív szakembereinek köszönhetően. A 2022-es karácsonyi szezonra a hagyományok és a természetesség jegyében készült Kovács Melinda.

Kovács Melindával Gárdonyban beszélgettünk, aki itt találta meg otthonát. - Fotók: Kőmíves András

Ma már nem csak ajtóra függesztett kopogtató vagy az adventi gyertya díszes ágyása az egyetlen, ami az ünnepvárás hétköznapi lakásdekorációs eleme lehet. A grincsfák és csillogó asztali kompozíciók világában képviseli a hagyományos és természetes vonalat a gárdonyi Tavirózsa virágbolt. Vezetője, Kovács Melinda saját ízlésvilágát szeretné viszontlátni csodás virágai között is, nem titkolva, hogy azért igyekszik a különleges igényeket is figyelembe venni. Melinda ugyanis 30 évnyi fodrászkodás után a virágokban és a dekorációkban találta meg ismét önmagát. Az alkotás – meséli a Velencei-tó magazinnak – élete fontos eleme, amelyet akkor is és most is igyekszik kreativitással párosítani. Szakértő segítséggel – munkatársával – készülnek minden szezonra, ünnepre, hogy a helyieknek a lehető legszebb dekorációkkal kedveskedhessenek.

– Aki bejön hozzánk, tudja, hogy nálunk kreatív dolgokat talál. A dicséret pedig mindig simogatja a lelkünket – árulja el Melinda, aki azt valósította meg virágüzletében, amit hiányolt a környéken. – Ha hiszel benne, van hited, akkor meg tudod csinálni – teszi hozzá. Igaz ez a karácsonyi készülődésre is, amelyre már nagyon készül Melinda is. Természetes alapanyagokat, száraz növényeket, pasztellszíneket – púdert és halványkéket – használ a hagyományos színek mellett. Kerámia tárgyak és fafiókok teszik egyedivé a kínálatot és adnak kreatív ötletet a látogatóknak. Adventi koszorúknak, asztal és ajtó díszeknek, asztali dekorációknak egyaránt tökéletes a fenyő, mint alapanyag –tudjuk meg. Melinda a „minimál díszítés” híve, szereti, ha a természetesség győzedelmeskedik.

Szanyi Alexandra, készülődés az ünnepekre - minden alkalmat megragadnak, hogy valami szépet készítsenek a Tavirózsában.

De tudjuk, hogy a karácsonyi ünnepkörben van helye egy kis túlzásnak, gazdag díszítésnek, fénynek és színeknek egyaránt. A csillogó üveggömbök, kisállatok és harangok mellett éppen ezért apró kis életképek, városrészletek is megjelenhetnek a 2022-es ünnepi dekorációkban. A lehetőségeknek pedig ezúttal is csak a kreativitás szabhat határt!