Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata
Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Nagy terveket sző a VVSC - Új kajakok érkeztek és sup világbajnokságra készül a sportklub

Szinte egyik évről a másikra robbant be a köztudatba a sup, azaz a stand up paddle nevű vízi sport, melyet a Velencei-tó mellett hivatalos formában is felkarol a Velencei-tavi Vízi Sport Club (VVSC). Szakosztályt alapít, hogy a jövő évi világbajnokságon képviseltesse magát az egyesület. Erről, a vízisport bázis terveiről és az új kajakokról számolt be a klub vezetése.

Az alig több mint egy éve alakult Velenceitavi Vízi Sport Club (VVSC) az idei évben sem tétlenkedett – megalapozta ugyanis egy szabadidős vízisport bázis terveit, melyhez nagy lépésnek számít az eddigi eszközeik mellé frissen beszerzett, direkt a klub számára készített új eszközpark. A Magyar Szabadidősport Szövetség 3 millió forintos támogatásának köszönhetően öt profi szabadidős – egy kettes, egy gyermek és három egyszemélyes – kajakot vásárolhatott a sportklub. – Ez tökéletes alapot biztosít a jövőben körvonalazódó nagy, szabadidős vízisport bázis kialakításához a Velencei-tónál – fogalmazott Fidel László, a VVSC elnöke, akihez csatlakozott Tubel Zoltán, a VVSC kajak-kenu szakosztály vezetője is, s elmondta: az öt kajak magyar fejlesztésű és gyártmányú darab, VVSC felirattal. Majd hozzátette: – Az egyesület életében jelentős változás várható a közeljövőben, ugyanis sup szakosztályt hozunk létre, amint a szervezet ismét összeülhet s jogi formába öntheti ezt az elképzelését. A klub célja ugyanis a szabadidős tevékenységek összefogása a sup sportágban, amely egy kifejezetten feltörekvő sportnak számít ma Magyarországon. Kiemelt célunk az utánpótlás nevelés, továbbá az, hogy a jövőre Magyarországon megrendezendő sup világbajnokságon a VVSC is indítson versenyzőket. Az ő felkészítésüket már elkezdtük.

Örülnek a kajakoknak a VVSC tagjai: L. Simon László, Tubel Zoltán, Fidel László és Tubel Blanka

– A világban a sup, mint sportág robbanásszerűen jelent meg az elmúlt években, nem véletlen hát, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is kivette a szabadidős kategóriából, s mint különálló kategóriát, fogja kezelni – tette hozzá Tubel Blanka, a leendő sup szakosztály vezetője. – Szeretnénk mi magunk is minél előbb felvenni ezt a fonalat, hogy már a legelején ott legyünk a versenyeken, megismerjék a VVSC nevét, s bízunk benne, hogy eredményeket is el tudunk érni. Vannak olyan jelentkezők, akik várhatóan versenyszinten is tudják majd képviselni a klubot. A világbajnokság ehhez jó ugródeszka lesz, amelyre Balatonfüreden kerül sor jövőre. A tervek szerint a Balaton-átevezés után lesz a bajnokság, hogy a két időpont ne üsse egymást – fogalmazott a leendő szakosztály vezetője, előrevetítve: a jelenlegi, húszdarabos sup szörfparkhoz tervezik verseny supok beszerzését is. Erre – reményeik szerint – tavasszal kerülhet sor.

(forrás: FMH)