Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata
Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Rendhagyó előadással debütál a Csajághy Laura szabadtéri Színpad

A Velencei-tó régiójának kulturális élete idén a felújított kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékházzal, illetve annak parkjában található szabadtéri Csajághy Laura Színpaddal bővül. Július 4-én, hangulatos helyszínen, varázslatos színdarabbal várja a nézőket az Együtt Company Társulata. 

Nagy sikernek ígérkezik a színház nyitó előadása, mely a Vörösmarty Mihály tollából származó Csongor és Tünde lesz. Az autentikus helyszínen bemutatott darabról, - mely kicsiknek és nagyoknak is egyaránt üzenetértékű - Somogyi Szilárd rendezővel beszélgettünk.

- Összpontosított előadással készülünk a nézőközönségnek. Fontos, hogy a Csongor és Tünde Vörösmarty nyelvezetével, világszemléletével, illetve filozófiájával együtt váljon olyan fogyasztható darabbá, amely az általános iskolástól a 99 éves korig egyaránt élvezhető – meséli a művészeti vezető.
A darab a boldogság- és az útkeresés nehéz időszakáról szól, melynek során problémákba ütközik Csongor, ám a mű tanulsága is az: soha nem szabad feladni!
- A színdarab természetesen őrzi a hagyományokat, eközben pedig megpróbál beszélni arról a fajta boldogságkeresésről, melyet az ember egész élete során a földi javaknak szentel, ahelyett, hogy egy másik emberben találná meg az igazi boldogságot. Mire erre ráeszmél, már lepergett előtte az egész élet – folytatta a direktor.

Somogyi Szilárd rendezi a darabot

Színvonalas előadásnak nézünk elébe, már csak a szereposztást tekintve is.
- Érdekes, hogy a társulat mindegyik tagja kötődik a Vasutas Zeneiskolához, így mondhatjuk azt, hogy az elmúlt 25 év talált most egymásra a Csongor és Tündében. Talán ennek is köszönhető, hogy nagyon jó hangulatú próbaidőszak végén járunk – folytatta a rendező, aki jelenleg is a Vasutas Zene- és Képzőművészeti Iskola Művészeti vezetője. Hozzátette: - Megtisztelőnek érzem, hogy ezzel az előadással, illetve a mi szereplésünkkel nyílik meg a Csajághy Laura Szabadtéri Színpad. Egy új létesítmény avatása mindig sok nehézséggel jár. Ám az elmúlt években sok tapasztalatot szereztem az ország különböző pontjain, így nem ijedek meg az ilyen típusú kihívásoktól sem.

Csongor a darabban a boldogságot keresi. A csodafánál Tünde személyében végre megleli, ám Mirigy, a boszorkány elszakítja őket egymástól.
- Izgalmas és érdekes is egyben, hogy olyan előadást hozhattunk létre, melyben a tündérvilág lenyűgöző elemei is helyet kapnak. S amellett, hogy látványosak, fontos szerepük is van…

A nyár folyamán a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon számos színvonalas darabot mutatnak majd be, melyről az érdeklődők bővebben a vorosmartyemlekhaz.hu oldalon informálódhatnak.